Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Sundsvall

Letar du efter saker att göra i Sundsvall? Hotellet är en bra utgångspunkt om du vill ta med barnen till äventyrsbadet Himlabadet eller utforska friluftsområdet Norra Berget.

Se våra tips på saker att göra i Sundsvall, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

titanic the exhibition

Titanic The Exhibition i Sundsvall

En av världens största vandringsutställningar angör Sundsvall!

Från 20 maj – 30 augusti, 2020 har du möjlighet lära mer om och uppleva Titanic, det transatlantiska passagerarskeppet som förliste 15 april, 1912 på sin jungfrufärd från Southampton, England mot New York, Amerika.

Tillsammans med ca 200 originalföremål och interiörer i naturlig storlek som återskapats för utställningen, presenteras livsöden, hjältedåd och fascinerande historier om de överlevande och de som omkom det ödesdigra datumet för 108 år sedan.

Läs mer om Titanic The Exhibition i Sundsvall här.

Himlabadet

För familjer som besöker Sundsvall är en heldag på äventyrsbadet Himlabadet nästintill ett måste.

Framröstad som Sveriges bästa äventyrsbad och med flera olika vattenrutschbanor, klättervägg med olika svårighetsgrad, bubbelpool, vattenpist, surfstream och mycket mer är det enkelt att ha kul här, för både stora och små.

Himlabadet ligger 5-10 minuter med bil från hotellet.

löpande man

Sidsjöns friluftsområde

Behöver du ro i kropp och själ efter en hektisk shoppingrunda i Sundsvall eller en lång arbetsdag rekommenderar vi Sidsjöns friluftsområde.

3 km från centrum hittar du denna naturliga oas för både avkoppling och aktiviteter.

Här finns ett 3,1 km långt motionsspår runt sjön, kanotuthyrning, möjlighet för fiske, värmestuga med mera.

Snowboard

Sidsjöbacken

Vid Sidsjöns friluftsområde hittar du familjebacken Sidsjöbacken.

Under vintern finns här tre nerfarter med både rails och hopp, skiduthyrning, värmestuga och liftar som tar dig upp till toppen igen.

Om isen ligger så går det även att ta en skridskotur på Sidsjön om man känner för det.

lekplats

Norra Berget

En av regionens mest besökta utflyktsmål är Norra Berget, 10 minuter med bil från hotellet. Här kombineras natur och kulturhistoria med lekplatser, butiker och serveringar, vilket gör denna gröna pärla till en plats för alla åldrar.

Klättra upp i det 22 meter höga utsiktstornet (som kallas för Glasspinnen i folkmun) för fantastisk utsikt över Sundsvall och havsbukten, besök Sjöfarts- och Hantverksmuseet eller kolla in vilka djur som håller till på berget. Kanske du till och med kan få klappa ett lamm när du är där?

Kulturmagasinet

Kulturmagasinet är som namnet avslöjar, stället att uppleva kultur i Sundsvall.

I de gamla hamnmagasinen hittar du nu Sundsvalls museum och Sundsvalls Stadsbibliotek, där det mesta i kulturens tecken arrangeras.

Kulturmagasinet ligger inom promenadavstånd från hotellet.