Hoppa till huvudinnehållet

First Hotel Dragonen

Boka boende

Garanterat billigast . Pris från 551,08 SEK

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

First Hotel Dragonen

Garanterat billigast online med oss Pris från 551 SEK

Nyrenoverat & centralt Hotell

First Hotel Dragonen är ett familjeägt hotell i centrala Umeå med fem minuters promenad från Centralstationen och gågatan. Vi erbjuder en familjär stämning och en härligt inbjudande lounge för avkoppling och arbete. Utöver våra 93 rum har vi tre konferenssalar och en fullt utrustad konferens- och eventlokal på 240 kvm.

Vår fantastiska restaurang Harriets serverar mat med lokal touch och här ordnar vi även olika konferensaktiviteter så som provning av lokala drycker.
Måndag - torsdag* bjuder vi hotellgästerna på kvällens husman. (*ej sommar & jul)

En uppskattad avslutning på dagen är ett besök i vår relaxavdelning med bastu – och ice-bucket för den som vågar.

Vi önskar er varmt välkomna till oss!
Erica & Linus med personal

 

 • 400 m till norrlandsoperan

 • 20 m till Parkering

 • 5,5 km till Umeå Flyplats

 • 400 m till Umeå Centralstation

Boka övernattning och boende på First Hotel Dragonen i Umeå centrum och välj mellan 93 bekväma och moderna rum. Vi erbjuder flera olika rumstyper, så som enkelrum, dubbelrum, familjerum med 4 ordinarie bäddar (varav 2 i uppfällbar våningssäng) samt sviter. Våra rum i kategorin ”moderate” bjuder på extra bra mörkläggning och tyst sovkomfort då de inte har fönster.

De flesta av våra rum är helrenoverade 2014 och övriga rum är nyproducerade 2017. Vår personal finns tillgänglig dygnet runt för er service och säkerhet. Alla rum är rökfria, har sköna kvalitetssängar och erbjuder fri WiFi. Som gäst på First Hotel Dragonen har du tillgång till bar och restaurang och frukostbuffé ingår i priset.

 

Val av rum och prisexempel

Moderate Dubbel utan fönster, från 569 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 15-18 m²
Våra Moderate Dubbelrum utan fönster från 2017 är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Rummen är utrustade med en dubbelsäng 160 cm eller 2 separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och de rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
En dubbelsäng 160 cm eller två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders
moderate dubbelrum

Moderate Familj utan fönster, från 854 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 25 m²
Våra Moderate Familjerum utan fönster från 2017 är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv och kylskåp samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Rummen är utrustade med två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och våningssäng med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. De rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
Två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och en 80 x 200 cm våningssäng från Sävar snickeri
moderate familjerum

Moderate Familj 6-bädds utan fönster, från 1 139 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 30 m²
Våra Moderate Familjerum 6-bädds utan fönster från 2018 är tillgänglighetsanpassade och 30 m² stora, har hela sex bäddar, separat sovrum och upplevs som mycket rymliga och luftiga. Rummen är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv och kylskåp samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Här finns två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och två våningssängar med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. Den ena våningssängen är placerad i ett separat rum med dörr. De rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
Två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och två våningssängar med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. Den ena våningssängen är placerad i ett separat rum med dörr.
moderate familjerum

Deluxe Familjerum, från 1 139 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 28 m²
Vårt Deluxerum är 28 m² stort och renoverades 2014. Rummet har en separat sittgrupp med soffbord där du kan ha mindre möten eller njuta av din frukost. Soffan går att bädda ut med bäddmåtten 140 x 200 cm. Rummet har en 50” LED-TV med Smart-TV, vattenkokare för kaffe/the, strykbräda samt hårfön. Skönhetsartiklar ingår och badrummet är utrustat med badkar. 180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Deluxe Familjerum

Standard Enkel, från 569 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 10 m²
Rummen renoverades 2014 och är modernt inredda med parkettgolv. Här finns skrivbord, en 32" LED TV och hårfön. Badrummen är kaklade, fräscha och utrustade med dusch. 105 cm breda enkelsängar.
Sängar och kapacitet
105 cm breda enkelsängar.
Moderate Enkelrum

Standard Twin, från 664 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 18 m²
Våra Standardrum kan användas som både dubbel- och twinrum. Rummen är modernt inredda med parkettgolv och utrustade med skrivbord, fåtölj, en 40" LED TV och hårfön. De kaklade och fräscha badrummen är utrustade med dusch. Två 90 cm breda sängar som kan dras isär.
Sängar och kapacitet
Två 90 cm breda sängar som kan dras isär.
Standard dubbelrum

Superior Dubbel, från 759 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 18 m²
Rummen renoverades 2014 och är modernt inredda med parkettgolv och utrustade med skrivbord, fåtölj, en 40" LED TV och hårfön. För din komfort finns här också vattenkokare för te och kaffe, och strykbräda. De kaklade och fräscha badrummen är utrustade med dusch. 180 cm bred dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred dubbelsäng.
 Superior Dubbelrum

Familjesvit, från 1 187 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 38 m²
I våra sviter finns en 40" LED-TV med Smart-TV samt ingång till ett rymligt badrum med badkar och skönhetsartiklar. I vardagsrummet finns ytterligare en 40" LED-TV med Smart-TV samt skrivbord och en soffa med soffbord. Soffan går att bädda ut med bäddmåtten 140 x 200 cm. Rummet är utrustat med hårfön, vattenkokare för kaffe/the, ett litet kylskåp, mikrovågsugn och strykbräda. I hallen finns gott om plats för bagage samt ingång till en separat toalett. 180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Familjesvit

First SmartBed, från 978 SEK

Rummet passar för:
Vårt lugna SmartBed-rum är inredda med fjädersäng där madrassens fasthet kan justeras. Rummet passar perfekt för dig som vill ha en extra skön sömnupplevelse. När du bor i ett SmartBed Room får du också ett personligt sovkit som innehåller både ögonmask och öronproppar. Två separata sängar (2x90 cm) eller en king-size säng (180 cm).
Sängar och kapacitet
Två separata sängar (2x90 cm) eller en king-size säng (180 cm).

Vår nya konferens- och nöjeslokal Salongen – det perfekta valet för konferens och event upp till 250 personer i centrala Umeå. 240 kvm luftig lokal med väl tilltagen takhöjd och möjlighet till matservering och egen bar. Givetvis är lokalen utrustad med ljus, ljud och bild så att den klarar de flesta önskemål. Här konfererar ni bekvämt eller dukar upp för middag och kanske underhållning för hela sällskapet.

Vi älskar att skräddarsy era middagar och arrangemang och kan samordna allt från föreläsare till nöjen och teknik. Lokalen är utmärkt utformad för att erbjuda en bra sikt och upplevelse för alla med en härlig känsla.

Skicka oss en förfrågan

 • Bakfickan konferensrum

  Harriets Bakficka

  75 personer

  Fullt utrustad med konferensteknik och sky ceiling.

  Kapacitet:

  • 70 m² stor lokal
  • 75 personer i biosittning

  Möblering:

  75 personer – Biosittning

  40 personer – Skolsittning

  24 personer – U-bord

  20 personer - Styrelsesittning

  40 personer - Öar

 • Salongen konferensrum

  Harriets Salong

  250 personer

  Fullt utrustad med konferensteknik samt ljud och ljus.

  Här kan man även skräddarsy ett möte med 3-rätters middag och show.

  Kapacitet:

  • 240 m² stor lokal
  • 200 personer i biosittning

  Möblering:

  250 personer – Biosittning

  120 personer – Skolsittning

  104 personer - Öar

  200 personer – Middagsdukning/Show

 • konferensrum

  Grupp- & mötesrum

  Grupp/mötesrum 1

  • 25 m²
  • 12 personer

   

  Grupp/mötesrum 2

  • 25 m²
  • 12 personer

Välkommen till Harriets - en prestigelös mötesplats där man kan slinka in och ta en bit mat eller bara ett glas vin i en avslappnad miljö. En plats där alla ska känna sig välkomna och bekväma. Harriets Lounge håller öppet fredagar och lördagar och där bjuds ni fredagar på vårt härliga koncept Bubbelfredag, lördagar lyssnar ni till skön loungemusik under våra Pianolördagar.

Öppettider Loungen:

 • Fredag: 16.00-23.00
 • Lördag: 17.00-23.00

Öppettider Matsalen:

 • Onsdag-torsdag: 17.00-22.00
 • Fredag: 16.00-23.00
 • Lördag: 17.00-23.00

Öppettider lunch:

 • Måndag-fredag: 11.00-13.00

Kontakt:

Erbjudanden

 • Hack logo

  Hack Harriets Comedy Klubben

  Succén HACK tillsammans med Erik Moberg redo för nya skrattanfall. Erik radar upp ett startfält med sig själv som värd, en lokal/regional stå-uppartist samt kvällens lysande stjärna.

  Boka paket Från 799,-
 • Shoppingpaket i Umeå

  Varför inte kombinera en shoppinghelg i Umeå med en helg på centralt belägna First Hotel Dragonen?

  Boka paket Från 895,-
 • 400 m till norrlandsoperan

 • 20 m till Parkering

 • 5,5 km till Umeå Flyplats

 • 400 m till Umeå Centralstation

Boka övernattning och boende på First Hotel Dragonen i Umeå centrum och välj mellan 93 bekväma och moderna rum. Vi erbjuder flera olika rumstyper, så som enkelrum, dubbelrum, familjerum med 4 ordinarie bäddar (varav 2 i uppfällbar våningssäng) samt sviter. Våra rum i kategorin ”moderate” bjuder på extra bra mörkläggning och tyst sovkomfort då de inte har fönster.

De flesta av våra rum är helrenoverade 2014 och övriga rum är nyproducerade 2017. Vår personal finns tillgänglig dygnet runt för er service och säkerhet. Alla rum är rökfria, har sköna kvalitetssängar och erbjuder fri WiFi. Som gäst på First Hotel Dragonen har du tillgång till bar och restaurang och frukostbuffé ingår i priset.

 

Val av rum och prisexempel

Moderate Dubbel utan fönster, från 569 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 15-18 m²
Våra Moderate Dubbelrum utan fönster från 2017 är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Rummen är utrustade med en dubbelsäng 160 cm eller 2 separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och de rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
En dubbelsäng 160 cm eller två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders
moderate dubbelrum

Moderate Familj utan fönster, från 854 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 25 m²
Våra Moderate Familjerum utan fönster från 2017 är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv och kylskåp samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Rummen är utrustade med två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och våningssäng med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. De rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
Två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och en 80 x 200 cm våningssäng från Sävar snickeri
moderate familjerum

Moderate Familj 6-bädds utan fönster, från 1 139 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 30 m²
Våra Moderate Familjerum 6-bädds utan fönster från 2018 är tillgänglighetsanpassade och 30 m² stora, har hela sex bäddar, separat sovrum och upplevs som mycket rymliga och luftiga. Rummen är ljusa och modernt inredda med skrivbord, skrivbordsstol, 49” LED smart-tv och kylskåp samt har ljuddämpande heltäckningsmatta. Här finns två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och två våningssängar med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. Den ena våningssängen är placerad i ett separat rum med dörr. De rymliga badrummen med kakel och klinkers är utrustade med dusch, golvvärme, hårfön samt sminkspegel.
Sängar och kapacitet
Två separata 90 cm breda sängar från Hilding Anders och två våningssängar med bäddmått 80 x 200 cm från Sävar snickeri. Den ena våningssängen är placerad i ett separat rum med dörr.
moderate familjerum

Deluxe Familjerum, från 1 139 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 28 m²
Vårt Deluxerum är 28 m² stort och renoverades 2014. Rummet har en separat sittgrupp med soffbord där du kan ha mindre möten eller njuta av din frukost. Soffan går att bädda ut med bäddmåtten 140 x 200 cm. Rummet har en 50” LED-TV med Smart-TV, vattenkokare för kaffe/the, strykbräda samt hårfön. Skönhetsartiklar ingår och badrummet är utrustat med badkar. 180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Deluxe Familjerum

Standard Enkel, från 569 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 10 m²
Rummen renoverades 2014 och är modernt inredda med parkettgolv. Här finns skrivbord, en 32" LED TV och hårfön. Badrummen är kaklade, fräscha och utrustade med dusch. 105 cm breda enkelsängar.
Sängar och kapacitet
105 cm breda enkelsängar.
Moderate Enkelrum

Standard Twin, från 664 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 18 m²
Våra Standardrum kan användas som både dubbel- och twinrum. Rummen är modernt inredda med parkettgolv och utrustade med skrivbord, fåtölj, en 40" LED TV och hårfön. De kaklade och fräscha badrummen är utrustade med dusch. Två 90 cm breda sängar som kan dras isär.
Sängar och kapacitet
Två 90 cm breda sängar som kan dras isär.
Standard dubbelrum

Superior Dubbel, från 759 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 18 m²
Rummen renoverades 2014 och är modernt inredda med parkettgolv och utrustade med skrivbord, fåtölj, en 40" LED TV och hårfön. För din komfort finns här också vattenkokare för te och kaffe, och strykbräda. De kaklade och fräscha badrummen är utrustade med dusch. 180 cm bred dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred dubbelsäng.
 Superior Dubbelrum

Familjesvit, från 1 187 SEK

Rummet passar för:
Storlek: 38 m²
I våra sviter finns en 40" LED-TV med Smart-TV samt ingång till ett rymligt badrum med badkar och skönhetsartiklar. I vardagsrummet finns ytterligare en 40" LED-TV med Smart-TV samt skrivbord och en soffa med soffbord. Soffan går att bädda ut med bäddmåtten 140 x 200 cm. Rummet är utrustat med hårfön, vattenkokare för kaffe/the, ett litet kylskåp, mikrovågsugn och strykbräda. I hallen finns gott om plats för bagage samt ingång till en separat toalett. 180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Sängar och kapacitet
180 cm bred Höie Kontinental dubbelsäng.
Familjesvit

First SmartBed, från 978 SEK

Rummet passar för:
Vårt lugna SmartBed-rum är inredda med fjädersäng där madrassens fasthet kan justeras. Rummet passar perfekt för dig som vill ha en extra skön sömnupplevelse. När du bor i ett SmartBed Room får du också ett personligt sovkit som innehåller både ögonmask och öronproppar. Två separata sängar (2x90 cm) eller en king-size säng (180 cm).
Sängar och kapacitet
Två separata sängar (2x90 cm) eller en king-size säng (180 cm).

Vår nya konferens- och nöjeslokal Salongen – det perfekta valet för konferens och event upp till 250 personer i centrala Umeå. 240 kvm luftig lokal med väl tilltagen takhöjd och möjlighet till matservering och egen bar. Givetvis är lokalen utrustad med ljus, ljud och bild så att den klarar de flesta önskemål. Här konfererar ni bekvämt eller dukar upp för middag och kanske underhållning för hela sällskapet.

Vi älskar att skräddarsy era middagar och arrangemang och kan samordna allt från föreläsare till nöjen och teknik. Lokalen är utmärkt utformad för att erbjuda en bra sikt och upplevelse för alla med en härlig känsla.

Skicka oss en förfrågan

 • Bakfickan konferensrum

  Harriets Bakficka

  75 personer

  Fullt utrustad med konferensteknik och sky ceiling.

  Kapacitet:

  • 70 m² stor lokal
  • 75 personer i biosittning

  Möblering:

  75 personer – Biosittning

  40 personer – Skolsittning

  24 personer – U-bord

  20 personer - Styrelsesittning

  40 personer - Öar

 • Salongen konferensrum

  Harriets Salong

  250 personer

  Fullt utrustad med konferensteknik samt ljud och ljus.

  Här kan man även skräddarsy ett möte med 3-rätters middag och show.

  Kapacitet:

  • 240 m² stor lokal
  • 200 personer i biosittning

  Möblering:

  250 personer – Biosittning

  120 personer – Skolsittning

  104 personer - Öar

  200 personer – Middagsdukning/Show

 • konferensrum

  Grupp- & mötesrum

  Grupp/mötesrum 1

  • 25 m²
  • 12 personer

   

  Grupp/mötesrum 2

  • 25 m²
  • 12 personer

Välkommen till Harriets - en prestigelös mötesplats där man kan slinka in och ta en bit mat eller bara ett glas vin i en avslappnad miljö. En plats där alla ska känna sig välkomna och bekväma. Harriets Lounge håller öppet fredagar och lördagar och där bjuds ni fredagar på vårt härliga koncept Bubbelfredag, lördagar lyssnar ni till skön loungemusik under våra Pianolördagar.

Öppettider Loungen:

 • Fredag: 16.00-23.00
 • Lördag: 17.00-23.00

Öppettider Matsalen:

 • Onsdag-torsdag: 17.00-22.00
 • Fredag: 16.00-23.00
 • Lördag: 17.00-23.00

Öppettider lunch:

 • Måndag-fredag: 11.00-13.00

Kontakt:

Erbjudanden

 • Hack logo

  Hack Harriets Comedy Klubben

  Succén HACK tillsammans med Erik Moberg redo för nya skrattanfall. Erik radar upp ett startfält med sig själv som värd, en lokal/regional stå-uppartist samt kvällens lysande stjärna.

  Boka paket Från 799,-
 • Shoppingpaket i Umeå

  Varför inte kombinera en shoppinghelg i Umeå med en helg på centralt belägna First Hotel Dragonen?

  Boka paket Från 895,-

Erbjudanden

 • Hack logo

  Hack Harriets Comedy Klubben

  Succén HACK tillsammans med Erik Moberg redo för nya skrattanfall. Erik radar upp ett startfält med sig själv som värd, en lokal/regional stå-uppartist samt kvällens lysande stjärna.

  Boka paket Från 799,-
 • Shoppingpaket i Umeå

  Varför inte kombinera en shoppinghelg i Umeå med en helg på centralt belägna First Hotel Dragonen?

  Boka paket Från 895,-
tradeDoubler