Hoppa till huvudinnehållet

Mora

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Hotell och upplevelser i Mora

 • I Mora finns dalahästar, Sagolandet Tomteland, Zorn, Vasaloppet och hockey med Mora IK. Vandra och cykla i de natur­sköna omgiv­ningarna eller ge dig ut med mountain­bike på skogs­stigarna. Vintertid lockar utförsåkning, längdskidor och skridskor. Ta del av både natur och kultur och utforska Mora både sommar och vinter.

  Förutom ett rikt utbud av friluftsaktiviteter finns här Sagolandet Tomteland. Vasaloppet är ett fenomen som sätter Sverige i rörelse, året runt. Mora är ett centrum för hantverk och industri, som till exempel Morakniv från Östnor och Dalahästen från Nusnäs. Ett måste är ett besök på Zornmuseet som erbjuder både permanenta och temporära utställningar. Dessutom är Mora Dalarnas norra centrum för handel och näringsliv med ett 100-tal butiker.

  First Hotels har ett hotel i Mora, Hotell Kung Gösta – First Partner Collection. Hotellet ligger centralt beläget bara några få hundra meter från centrum

Våra hotell i Mora

 • kung gosta terrace
  Kristinebergsgatan 1 , 792 32 Mora
  Boka rum
  Hotell Kung Gösta – First Partner Collection ligger centralt beläget i vackra Mora i nära anslutning till tåg och buss. Hotellet byggdes 1977 av företaget Anders Diös AB som 1992 döpte hotellet till Kung Gösta till minne av Gustav Vasa.

  Mora ligger vackert beläget vid Siljans norra strand och är välbesökt året runt. Från hotellet är det nära sevärdheter såsom Vasaloppsmålet och konstnären Anders Zorns födelsebostad Zorngården.

  Hotell Kung Gösta erbjuder 43 komfortabla rum i olika kategorier...