Hoppa till huvudinnehållet

Falun

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Hotell och sevärdheter i Falun

  • First Hotel har ett hotell i Falun, First Hotel Grand. Hotellet ligger centralt, har fina konferensmöjligheter och parkering. Kommer du till Falun med tåg eller buss så tar det ca fem minuter att gå från centralstationen till hotellet.

    Det finns flera sevärdheter i Falun och massor av kul saker att göra. Här finns Världsarvet Falun och Falu Gruva som en gång i tiden var världens största, och numera en av världens bäst bevarade koppargruvor. Häng med på en guidad visning 67 meter under jorden och ta del av gruvans 1300 åriga historia. I Sundborn strax utanför stan hittar man ett av Faluns populäraste turistmål, Carl Larsson-gården där konstnären Carl Larsson bodde tillsammans med sin fru Karin. En annan kändis som har tillknytning till Falun är Selma Lagerlöf. Författarinnans arbetsrum finns bevarat på Dalarnas museum. Museet har också en stor samling av folkkonst, dalahästar, textilier och folkdräkter. Är du sportintresserad ligger Lugnet med Vasaloppcenter, skidmuseum, skidspår med mera lättåtkomligt i stan. Dessutom hittar du skidanläggningarna Romme Alpin och Bjurås Skicenter en halvtimmes biltur från Falun centrum. Bor du på First Hotel i Falun har du närhet till det mesta.

Våra hotell i Falun

  • Trotzgatan 9-11, 791 71 Falun
    Boka rum
    First Hotel Grand ligger i centrala Falun med gångavstånd till shopping, restauranger och barer. Centralstationen ligger endast 5 minuters promenad från hotellet. Majoriteten av rummen renoverades under 2015 med en design inspirerad av Faluns kulturarv. Väggarna är målade i vackra och varma färger tagna direkt från hotellets historiska festvåning. Samtliga rum har kvalitetssängar från Jensen. På hotellet finns även stora konferensmöjligheter. På morgonen serveras vår stora frukostbuffé med ett...