Hoppa till huvudinnehållet

Miljö & hållbarhet

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Miljö och hållbarhet på hotellet

På The Studio Hotel - First Partner Collection värdesätter vi miljö och hållbarhet. Därför väljer vi att ta ställning inom flera områden så som städning, mat och dryck, fastigheten samt leverans och sophantering. Läs mer om vårt miljöarbete.

Städning
Vi städar inte rum i onödan och har dragit ner på antalet städdagar för gäster som bor under en lägre period hos oss. Vi byter heller inte lakan varje dag, och vi byter enbart handdukar om de ligger på golvet.

Vi ställer också hårda krav på våra leverantörer som i sin tur enbart tvättar i helt koldioxidneutrala maskiner samt i lågtemperatur. Alla golv i korridorer och sociala ytor, det vill säga nästan hälften av huset, städas med ultrarent vatten helt utan kemikalier.

Mat & dryck
Frukosten lagas helt från grunden och vi använder så långt det låter sig göra närproducerade och ekologiska varor. För att minska matsvinn har vi valt att erbjuda ett mindre sortiment med fokus på bra råvaror.

Vi undviker plastartiklar utan använder istället nedbrytbart material så som exempelvis bambus. För att ytterligare minimera matsvinn försöker vi alltid skapa något av råvarans alla delar, och vi samarbetar också med Karma.

Fastigheten
Byggnaden vi huserar i har högsta miljöklassificering, så kallad Leed Guld. Värme och kyla är i symbios och ställs in efter rådande väderförhållande. Det finns rörelsedetektorer på samtliga våningar som tänder lamporna när någon passerar. På så sätt används inte lamporna i onödan. På rummen har vi strömbrytare för att hantera detta.

Samtliga lampor i huset är lågenergilösningar. Från och med våren 2020 erbjuder vi även laddningsstolpar till våra gäster för laddning av elbilar.

Leverans & sophantering
Vi jobbar för att ha så få leveranser som möjligt, och att de ska vara samlade för hela huset. Vi är noggranna med vår källsortering och planerar logistiken, både ”back of house” och för varje gästvåning. Matavfall undviks i största möjliga grad, och det lilla vi har, samlas upp i nedbrytbara påsar utan plast.