Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Solna

Letar du efter saker att göra i Solna och Stockholm? Hotellet är en bra utgångspunkt om du vill shoppa loss på Mall of Scandinavia, se en konsert eller ett sportevenemang på Friends Arena eller bara vill hänga i Hagaparken.

Se våra tips på saker att göra i Solna och Stockholm nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Du hittar även förslag på saker att göra i Stockholm här.

Shopping på Mall of Scandinavia

För dig som är i shoppinghumör och vill ha allt samlat på ett och samma ställe, så är Mall of Scandinavia ett riktigt mecka. Med sina 8 våningsplan och över 170 butiker är det svårt att inte hitta det man söker här. Dessutom finns här mer än 40 restauranger, lekrum, biograf och parkering.

Vi rekommenderar att ta bilen de tre kilometrarna till köpcentret, om man inte vill gå. Önskar man åka kommunalt så går det buss från Solna C.

hagaparken

Hagaparken

Vackra och populära Hagaparken är perfekt för rekreation efter en dag med långa möten eller hektiskt storstadsliv.

I parken, som ligger vid Brunnsviken en halvtimme till fots från hotellet, hittar du även Haga Slott, Gustav III:s paviljong, Haga parkmuseum, Fjärilsmuseet och mycket mer spännande att utforska.

Ta med picknick-korgen om du inte vill testa en av restaurangerna i parken.

vatten

Pampas Marina

20 minuters promenad från hotellet ligger hamnen Pampas Marina. Perfekt för avkoppling och sköna stunder vid vattnet.

Passa på att äta på någon av restaurangerna om hungern faller på, ta ett dopp om vattnet är inbjudande eller bara sitt på en bänk och njut tillvaron.

koncert og festival

Friends Arena

Sport, musik och evenemang i världsklass.

Nationalarenan Friends Arena ligger en halvtimmes promenad från hotellet. Ska du på konsert, fotbollsmatch eller något annat sportarrangemang så passar det perfekt med övernattning hos oss.

påskliljor

Solna kyrka

Ett lite udda men fint utflyktsmål är Solna kyrka. Kyrkan, som troligtvis är från 1180-talet, vilket gör den till en av Stockholms äldsta, är samtidigt en av få rundkyrkor i staden.

På tillhörande Norra Begravningsplatsen ligger några av Sveriges mest kända personer begravda, bland annat Ingrid Bergman, August Strindberg, Alfred Nobel och Jenny Nyström.