Hoppa till huvudinnehållet

Parker i Malmö

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Parker i Malmö

Pildammsparken, Folkets Park, Slottparken och många fler parker förgyller Malmö som gröna oaser i stan.

Packa picknick-korgen, ta med vänner och familj och njut tillvaron.

Pildammsparken

Strosa runt bland parkens vackra blomsterarrangemang och njut av det rika och varierande fågellivet. Se dock till att hålla uppsikt över alla joggare med musik i öronen. Pildammsparken är den största parken i Malmö och anlades inför den Baltiska utställningen 1914. Spår från den tiden finns kvar i vackra Magaretapaviljongen och "Ekotemplet".

Folkets Park

Daterad 1893 gör Folkets Park i Malmö till Sveriges första Folkets Park. Detta är, och har varit från starten en populär plats för både malmöiter och turister. Parken hade i sin vagga en stark politisk koppling till det socialdemokratiska partiet och har stått som modell för många andra Folkets Park runt om i landet. Folkets Park i Malmö har starka influenser från Tivioli i Köpenhamn och under sommaren kan man både besöka minibondgården, rida ponny, se barnteater och annan underhållning.

Kungsparken

Öppnades 1872 av Kung Oscar II vilket gör Kungsparken till den äldsta publika parken i Malmö. Designen är hämtad från engelska parker. Restaurangpaviljongen från 1892 ligger fortfarande på plats men har i våra dagar transformerats till casino.

Slottsparken

Vid sidan av Kungsparken hittar man Slottsparken. Då Kungsparken designades för att fungera som promenadpark, anlades Slottsparken med stora fria ytor, perfekt för picknick och aktiviteter. Packa ner frisbeen tillsammans med vinet och osten så är eftermiddagen klar. När du ändå är i parken så kolla in Peagasus-statyn av Carl Milles.

Beijers park

Park med temalekplats, kafé och en scen som alla kan använda. Parken är ett populärt besöksmål under sommaren.