Hoppa till huvudinnehållet

Att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Lund

Vi ger dig gärna tips på saker att göra i Lund. Läs mer nedan eller prata med oss på hotellet.

Kanske har du lust att besöka Lunds domkyrka, botanisera bland växter och träd i Botaniska trädgården, se hur man levde förr i tiden på Kulturen friluftsmuseum eller ta med familjen för en lustfylld heldag på Högevall äventyrsbad? Oavsett vad du väljer önskar vi dig hjärtligt välkommen till Lund.

En kvinna på cykel. Bild.

Upptäck Lund på två hjul

Lund och Skåne upplevs bäst från cykelsadeln. Vi samarbetar med Rent a bike och hos oss kan du hyra cykel oavsett om du vill ta dig in till stan för att besöka Lunds domkyrka, saluhallen, ta en fika eller om du vill ge dig ut på längre upptäcksfäder i det skånska landskapet.

Du behöver inte bo på hotellet för att hyra cykel, och har du ingen egen hjälm så kan du hyra det hos oss också. Boka via länken nedan och hämta nyckeln i receptionen.

HYR CYKEL MED RENT A BIKE

Lunds domkyrka. Bild.

Lunds domkyrka

En av Lunds mest välkända och ikoniska sevärdhet är kanske Lunds domkyrka. Med sina rötter som sträcker sig tillbaka till 1100-talet är katedralen ett utmärkt exempel på romansk och gotisk arkitektur med en imponerande samling valv, vackra stenutsmyckningar och imponerande spiror.

Missa inte den astronomiska klockan – en av domkyrkans mest uppskattade interiörer. Klockan som byggdes under 1300-talet är ett mästerligt hantverk som inte bara visar tiden utan också olika astronomiska händelser och har till och med en mekanisk procession av figurer.

Kulturen Friluftsmuseum. Bild.

Kulturen Friluftsmuseum

Friluftsmuseet Kulturen, som är ett av världens första friluftsmuseer, sträcker sig över två kvarter i centrala Lund. Gå in i husen och upplev hur livet tedde sig på landet och i staden från medeltiden fram till 1930-talet.

Passa på att ta en sväng inom speceributiken Hökeriet runt hörnet där du kan köpa gammeldags varor och se gamla förpackningar i hyllorna. Kulturen driver också Tegnérmuseet tillägnat författaren och skalden Esaias Tegnér (1782-1846), det medicinhistoriska museet Livets museum och Kulturens Östarp där du kan uppleva lantbruksmiljö från 1800-talets mitt.

Foto: Viveca Ohlsson

Lunds botaniska trädgård. Bild.

Botaniska Trädgården

Mitt i centrala Lund hittar du Botaniska trädgården. Detta en härlig oas för både rekreation och lärande som sträcker sig över en yta på åtta hektar. Här hittar du växter från hela världen och det finns både vilda och kultiverade arter att botanisera bland. Trädgårdens växthus är indelade i nio avdelningar med olika klimat och växter från hela världen.

En mamma med ett barn under vatten. Bild.

Högevall äventyrsbad

Besöker du Lund med familjen kan vi rekommendera ett besök på populära Högevall äventyrsbad. Här hittar du djungelbad för de minsta, hopptorn och äventyrliga rutschbanor för de våghalsade.

Vill du hellre träningssimma finns här också en 50-meters motionsbassäng samt två undervisningsbassänger.

Skissernas Museum i Lund, Internationella salen. Bild.

Skissernas museum

Skissernas museum kan du uppleva konstverken innan de blev fulländade konstverk. Här hittar du världens största samling av skisser och modeller till känd nationell och internationell offentlig konst.

Utforska samlingen i olika teman som Personmonument och porträtt, Rymden, Textilkonst och Vetenskap och forskning.

Foto: Åke E:son Lindman

Kock lägger till sås på en tallrik. Bild.

Lunds saluhall

Mellan Botulfsplatsen och Mårtenstorget i hjärtat av Lund hittar du Lunds saluhall. En perfekt samlingsplats för alla matälskare och gourmander.

Bland saluhallens 20-tal butiker och restauranger hittar du lokala specialiteter och skånska kvalitetsråvaror. Här finns välsorterade diskar med kött, fisk, ost och choklad samt specialbutiker med utvalda delikatesser, saftiga bröd och självklart skånsk senap.

Lomma strand. Bild.

Lomma Beach

20 minuter från hotellet ligger charmiga Lomma. Här finns en stor hamn och marina som gränsar till en härlig sandstrand.

Familjevänliga Lomma Beach (Lomma Norra Badplats) sträcker sig längs kusten i flera hundra meter och erbjuder fin vit sand som övergår i mjuka, gräsbeklädda sanddyner. Det azurblå vattnet skapar en slående kontrast med den sandiga vidsträckta stranden och påminner nästan om fjärran exotiska platser.

Den här stranden är ett eftertraktat resmål på sommaren, speciellt av familjer med små barn. Det långgrunda vattnet gör Lomma strand till en säker plats för plask och lek, samtidigt som vattnet håller sig behagligt varmt.

Foto: Lomma Kommun