Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra

Som en del av Höga Kusten erbjuder Kramfors och dess omgivningar möjligheter till fantastiska naturupplevelser. First Hotel i Kramfors är en fin utgångpunkt om du vill se och uppleva Höga Kusten-bron, utforska Skuleskogen National Park eller fiska i Ångermanälven. Och för den som vill känna historiens vingslag, så ligger Ådalen Monumentet över Skotten i Ådalen 1931, en kort bilfärd från vårt hotell i Kramfors.

High Coast Distillery

Whiskydestilleriet High Coast Distillery ligger mycket vackert vid Ångermanälvens strand Här har man tillverkat whisky sedan 2010 – whisky som det talas om i hela världen.

Ta en guidad rundtur eller fika på besökscentret samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över älven. Varje år arrangerar man en stor whiskyfestival med dagliga uppträdanden under våren och sommaren.

Höga kusten

Högakustenbron

Högakustenbron är Sveriges längsta hängbro med sina 1 800 meter. Bron, som tog fyra år att uppföra och stod färdig 1997, går över Ångermanälven mellan Härnösands och Kramfors kommun. Den är också en av Sveriges högsta byggnader med bropelare som reser sig 180 meter över vattennivån.

Mannaminne

Mannaminne museianläggning mitt på Höga kusten är ett friluftsmuseum med fler än 50 byggnader som har utställningar av föremål från olika delar av Europa samt jordbruksmuseum, konstmuseum, en kinesisk paviljong, tunnelbanevagn, lok och spårvagnar. Den kända konstnären Anders Åberg och hans fru började bygga upp denna fantastiska samling 1980.

Bild från: malarnasfacktidning.se

Ådalenmonumentet

Ådalenmonumentet är ett minnesmärke över vad som hände i Ådalen 1931, där militären öppnade eld mot ett demonstrationståg och fem människor fick sätta livet till. Monumentet består av en 260 cm hög och 3 ton tung gjuten bronsskulptur av konstnären Lenny Clarhäll.

Bild från: hogakusten.com