Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Karlskrona

Det finns mycket att hitta på i världsarvsstaden Karlskrona. Inom gångavstånd från hotellet ligger Marinmuseum, shopping, restauranger och den vackra skärgården. Sightseeing-båtarna, som har flest avgångar på sommaren, hittar du 500 meter från ditt hotellrum.

Se våra tips på saker att göra i Karlskrona, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

karlskrona

Bryggarberget – Bästa utsikten i Karlskrona

Ta dig upp på Bryggarberget och njut utsikten över både staden och skärgården.

Här hittar du, förutom vackra vyer över Karlskrona, kafé och restaurang om kaffesuget eller hungern skulle falla på när du gått de 2,5 kilometrarna hit från hotellet.

Karlskrona Varmbadhus

Frusen i vinter, eller håller inte havtemperaturen måttet under sommaren?

Klassiska Karlskrona Varmbadhus, från 1094, har två bassängavdelningar med 32 respektive 23 grader i vattnet. Här finns också ång- och torrbastu, bubbelpool och tidstypiska vilohytter.

Varmbadhuset ligger bredvid simhallen ca 500 meter från hotellet.

Karlskrona skärgård

Skärgården

Karlskrona skärgård, som är Sveriges sydligaste, består av 1650 öar, kobbar och skär, så här finns det gott om möjligheter att hitta just din favoritplats i havgapet. Idealiskt för både bad, picknick och rekreation.

Det går båtar från Fisketorget och Handelshamnen som båda nås lätt från hotellet. Kanske nästa båt tar dig till Aspö för en cykeltur, Blekinges största ö – Sturkö, eller kanske Hasslö som kallas för ”Lilla Hawaii” i folkmun? Läs mer om Karlskrona skärgård och öarna här.

ubåt

Marinmuseum

Om du är intresserad av svenska flottans historia får du inte missa att besöka detta fantastiska museum.

Marinmuseum ligger mitt i den historiska miljön på ön Stumholmen i Karlskrona, och den vackra byggnaden sträcker sig ut på en brygga i vattnet.

Här har alla chansen att få uppleva den svenska flottans händelserika historia på en plats som under hundratals år tillhörde försvarsmakten.

Snowboard

Rödebybacken

I Rödeby 10 km utanför Karlskrona centrum ligger den 320 meter långa skidbacken Rödebybacken.

Backen har en fallhöjd på 61 meter och två liftar tar dig till toppen. Har du inte egen utrustning med dig finns det uthyrning av skidor, snowboard, pjäxor, hjälm med mera.