Hoppa till huvudinnehållet

Nöjesparken Liseberg

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Nöjesparken Liseberg

Liseberg är Skandinaviens största nöjespark och en av de största i Europa. Hitta ditt favoritåk bland Lisebergs nästan 40 olika attraktioner, njut parkområdena och trädgårdarna och se Sveriges populäraste artister spela på Stora scenen.

Bild av Loke på Liseberg

Nöjesparken Liseberg är Sveriges mest besökta turistattraktion med mer än 3 miljoner besökare varje år. Nöjesparken erbjuder något för alla. Här hittar du bland annat; Balder, en av de största och bästa berg- och dalbana i trä, AtmosFear, som är Europas högsta fritt fall och klassikern FlumeRide, som når hastigheter upp till 60 km/h innan den splashar ner i vattnet.

Underhållningen på Liseberg är i topp med kända artister och konsertupplevelser på Stora scenen. På den mindre, Lilla scenen kan barn och vuxna få sig en rejäl skrattstund tillsammans med Lisebergskaninerna som bjuder på familjeshow.

Utbudet av matställen på Liseberg är fulländat. Du hittar allt från eleganta restauranger med exklusiva trerätters menyer, snabbmatsrestauranger, kaféer och kiosker med godis och popcorn.

För den som söker rekreation i folkmassorna är Liseberg ett perfekt ställe. Liseberg har en lång och grönskande trädgårdshistoria och är en av världens grönaste nöjesparker med hundratusentals träd, buskar och blommor.

Liseberg är stort. Planera ditt Lisebergsbesök i förväg.

Om du bor på ett av våra hotell i Göteborg är det enkelt att ta sig till Liseberg. Lättast är att ta spårvagnen: