Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra

First Hotel Millennium har ett unikt läge i centrala Oslo, vilket gör det till den perfekta utgångspunkten när du vill utforska staden.

Oslo har många sevärdheter, bland annat flera kulturarv. Bland stadens kulturella höjdpunkter kan vi nämna operahuset och ett flertal konstgallerier med konst av världsklass. Du kan också roa dig med festivaler, konserter och bra shopping samt ett omfattande utbud av utomhusaktiviteter.

Några tips på vad du kan göra i Oslo.

Kontakta receptionen om du vill ha tips om saker att göra.

Akerhus Festning

Akershus fästning

Akershus fästning ligger i hjärtat av Oslo. Det är det viktigaste slottet i Norges historia. Byggandet beordrades av kung Haakon V år 1299 och fästningen blev färdig under 1300-talet. Det medeltida slottet hade ett strategiskt läge på spetsen av halvön Akersneset och har stått emot många belägringar genom århundradena.

Akershus fästning är en spännande attraktion där du kan utforska Oslos historia. Där finns både det norska försvarsmuseet och Norges Hjemmefrontmuseum. Fästningen är också en populär scen för en rad kulturella evenemang, och du kan även besöka restaurangen som ligger innanför murarna.

Fästningen erbjuder offentliga guidade turer på helgerna.

Upplev Oslofjorden med Båtservice Sightseeing

Om du besöker Oslo under sommarmånaderna rekommenderar vi en tur på Oslofjorden. Under sommaren vimlar Oslofjorden av liv, både i vattnet och på stränderna. Med Båtservice Sightseeing kan du uppleva fjorden och boka en klassisk guidad sightseeingtur, där du seglar förbi berömda landmärken som Akershus fästning, operahuset och Hovedøya under färden genom trånga sund, idylliska bukter och öar.

Alternativt kan du ta Bygdøy-färjan från stadshuset till Dronningen, där du kan besöka Vikingskipshuset och det kulturhistoriska museet
Båtturerna avgår från Rådhusbrygge 3, där du även kan köpa biljetter.
Du kan också köpa biljetter online här.
Läs mer om de olika turerna på Oslofjorden här.

Oslo

Kostnadsfria guidade turer i Oslo!

Free Tour Oslo erbjuder kostnadsfria guidade turer. Upptäck Norges huvudstad under en kostnadsfri guidad tur. Under 90 minuter kommer vi att utforska Oslos främsta attraktioner. Åk med på en tur. Vi lovar att det blir spännande!

Guidade turer avgår dagligen 10:00 och 13:00. På fredagar, lördagar och söndagar avgår extra turer 11:00 och 15:00.

Turerna avgår från tigerstatyn utanför Oslos järnvägsstation. Turen avslutas sedan vid den norska parlamentsbyggnaden.

Du kan se kartan här.

Håll utkik efter skylten "Free Tour Oslo".

Oslo Street Food – med mat från hela världen!

Oslo Steet Food lyckas fylla 1 800 kvadratmeter med mat från hela världen. Oslo Street Food ligger vid gamla Torggata Bad i centrala Oslo, endast en kort promenad från hotellet. Gatumaten är snabb, enkel och billig – och den berättar något om den plats och kultur som du besöker. Så om du letar efter en välsmakande, läcker måltid rekommenderar vi att du besöker Oslo Street Food.

Läs mer om Oslo Street Food här.

Nordiskinspirerad mat på Restaurant Einer

Restaurant Einer ligger i Kvadraturen på Prinsens Gate 18, en kort promenad från hotellet. Restaurangen ligger i en gammal 1600-talsbyggnad med stora lyktor som lyser upp ingången.
Restaurangen erbjuder nordiskinspirerad mat, och i källaren finns en vinbar. Förutom rätter från land och hav erbjuds en riklig vegetarisk meny.

Läs mer om restaurangen och boka bord här.

närområdet

Sentralen

Tvärs över gatan från hotellet ligger Sentralen. Sentralen är en av huvudstadens mest livfulla mötesplatser för alla som älskar levande musik, vill diskutera samhällets utmaningar eller bara vill njuta av en riktigt god måltid.

Du kan se vad som händer på Sentralen när det gäller konserter och andra evenemang här.

Sentralen erbjuder också moderna övnings- och produktionslokaler samt fräscha mötes- och konferensfaciliteter för uthyrning. Klicka här om du vill se en översikt över mötesrummen. Konferensrummen kan du se här.

På Sentralen finns både ett kafé med ett bra urval av lunchrätter och en restaurang som erbjuder klassiska norska familjefavoriter. Läs mer om Sentralens matställen här.

En utekväll på Wallmans med middag och show

Om du vill uppleva en kväll utöver det vanliga rekommenderar vi Wallmans, där du kan avnjuta en utsökt fyrarättersmeny som serveras tillsammans med en stjärnspäckad show.
Maten lagas med säsongens bästa ingredienser och artisterna levererar en show i världsklass.

Den här säsongen firar Wallmans också sitt 20-års jubileum – vilket avspeglas i showen, lokalen och maten.

Du kan se Wallmans program här.