Hoppa till huvudinnehållet

First visar vägen i Visby

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

First visar vägen i Visby

First Hotels etablerar sig på Gotland när First Hotel Kokoloko öppnar dörrarna för första gången i juni 2019.

Gotland har sedan länge etablerat sig som en av Sveriges mest populära destinationer med fullbokade hotell hela sommaren. När First Hotel Kokoloko i juni 2019 slår upp portarna får marknaden ny kapacitet och hotellet har ambitionen att etablera sig som ett av öns ledande hotell.

- Gotland är en otroligt spännande marknad. Länge har ön varit svenskarnas egen semesterfavorit, men nu har resten av skandinaverna också fått upp ögonen för allt som den vackra, pittoreska ön har att erbjuda, säger First Hotels administrerande direktör Vibeke Raddum.

Det nya hotellet kommer att ha 90 rum och riktar sig mot det översta turistsegmentet.

- Läget är perfekt med kort gångavstånd till både färjeterminalen och till Visby centrum. Vi satsar på fina faciliteter och kommer att erbjuda våra gäster både restaurang, bar, pool och jacuzzi förutom en fantastisk utsikt över Östersjön, berättar Magnus Berglund på K-Lokko Skogen AB, företaget som ligger bakom projektet.

Bred erfarenhet

Avgörande för valet av First Hotels som samarbetspartner var bland annat den klara satsningen på att framhäva det lokala samt friheten att vara annorlunda.

- Där andra aktörer ville standardisera bort de enskilda hotellens särdrag gick First Hotels i motsatt riktning för att få fram olikheten hos hotellen. Samtidigt är det en av de ledande hotellkedjorna när det gäller att kunna leverera teknologi, distribution, försäljning och revenue management. Genom detta samarbete får vi genomslagskraften till en stor hotellkoncern, medan vi samtidigt kan fokusera på personlighet och lokala inslag, säger Berglund.

Även Raddum har bara lovord att sprida om nya samarbetspartners och om K-Lokko Skogen AB.

- Detta är människor med bred erfarenhet från en rad olika branscher såsom turism, fastigheter och arkitektur. Detta ger en spännande sammansättning av kunskap, och jag är säker på att både Gotlands befolkning och tillresande gäster får en fantastisk produkt genom First Hotel Visby, menar Raddum.

Turismäventyr

Turismen till Sveriges största ö har under flera år utvecklats starkt positivt. År 2017 var antalet gästnätter ca 1 miljon.

- Det är på intet sätt överraskande och vi vet ju att Gotland har lockat estetiker genom historien, exempelvis Nordens största filmregissör Ingmar Bergman. Dessutom tror jag att många skandinaver är nyfikna på Gotland efter att ha stiftat bekantskap med ön genom kriminalromanerna som författats av bland annat Håkan Nesser, Mari Jungstedt och Anna Jansson, tror Raddum.

Raddum pekar även på Gotlands största stad, världsarvsbeskyddade Visby, en spektakulär vandringsterräng, pittoreska tätorter och vackra, långa stränder omgivna av kristallklart vatten som goda grunder till fortsatt turismtillväxt.

- Vi går en spännande tid till mötes och vi glädjer oss åt att få hjälpa Gotland med tillväxten av antalet besökare även utanför högsäsongen, avslutar Raddum.