Hoppa till huvudinnehållet

First Hotels expanderar på Gotland och förlänger avtal med Lindö Park

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

First Hotels expanderar på Gotland

Hotellkedjan First Hotels expanderar ytterligare med helt nya Västös Strand på Gotland och förlänger avtalet med First Hotel Lindö Park utanför Stockholm. Smidig drift som underlättar den unika och lokala prägeln är i fokus.

29 Oktober 2021

First Hotels, som grundades 1993 i Sverige, är genom förvärv och uppköp nu tredje största kedjan i Norden. Målsättningen är att erbjuda gästerna unika och personliga hotell med lokal prägel och modern komfort, vilket både Västös Strand och Lindö Park bekräftar.

”Det känns väldigt kul att få ett nytt tillskott till First Hotels och samtidigt förlänga avtalet med Lindö Park. Det nya tillskottet fyller ett tomrum i vår hotellportfölj och Lindö Park, som nu renoveras, kommer att bli ett toppmodernt hotell, en tillflyktsort bara en liten bit utanför Stockholm. Västös Strand i sin tur kommer att bli ett unikt premiumboende på vackra Gotland”, säger Mark Bering, Business Development Manager, First Hotels, och fortsätter: ”De två partnerskapen i Sverige är bara början på First Hotels fortsatta resa. Nu kör vi full fart framåt och partnerskap med oss betyder snabb och smidig infrastruktur, där ägarna kan fokusera på gästerna.”

Lindö Park – en oas nära huvudstaden
Lindö Park har funnits sedan 2010 och erbjuder en avslappnande miljö 25 minuter från Stockholm och Arlanda vid en av Nordens största golfanläggningar. Hotellet, som lockar både stora och små sällskap, har natursköna vyer och egen spa-anläggning. Hotellet stänger den 1 november för renovering och öppnar igen den 1 maj 2022 med ny, kvalitativ skandinavisk inredningsstil.

”First Hotels är en kedja som erbjuder smarta digitala lösningar både för mig som hotellansvarig och för gästerna. Jag känner ett stort förtroende och den personliga kontakten har alltid varit väldigt god. First Hotels underlättar även vårt arbete med att skapa genuina och lokala hotell – därför valde vi First Hotels som partner och ser fram emot att ta nästa steg tillsammans”, säger Mattias Karlsson, General Manager, First Hotels Lindö Park och Västös Strand.

Västös Strand – en helt ny destination på Gotland
På Gotland, vid vackra Kappelhamnsviken, är bygget i full gång för det som kommer att heta Västös Strand. Tanken är att bygga fler boendeenheter, restauranger, butiker och träningsanläggningar. I dagsläget finns det 14 arkitektritade premiumvillor på 100 kvadratmeter vardera, villorna har direkt anslutning till strand och bad samt omges av en magisk natur.

”Västös Strand är verkligen något helt unikt. I första steget har vi med hjälp av arkitekten Jonas Lindvall byggt 14 premiumvillor som är placerade 100 meter från havet. Villorna har en rogivande utsikt över den karga gotländska naturen och för att förstärka utomhuskänslan i villorna valde Jonas Lindvall att använda sig av stora glaspartier och naturmaterial”, berättar Mattias Karlsson och fortsätter: ”Vår egen strand är väldigt vacker, här kan du dyka ner från piren i det klara vattnet. Eller varför inte njuta av utsikten från din 50 kvadratmeter stora takterrass i solnedgången? Annars kan du alltid dra ut på någon av norra Gotlands andra underbara stränder eller njuta av öns vandringsleder, gourmetmat eller sportaktiviteter.”

Västös Strand öppnar sina premiumvillor den 1 april 2022 och inom tre år kommer Västös Strand att vara en helhetsdestination – en plats att leva fullt ut på.

För ytterligare information besök:
https://www.firsthotels.se/
https://www.vastosstrand.se/
https://www.firsthotels.se/hotell/sverige/stockholm/first-hotel-lindo-park/

För frågor kontakta:
Mark Bering, Business Development Manager, First Hotels, mark.bering@firsthotels.com

Isabel Blomberg, PR-ansvarig, ibl@essencius.com