Hoppa till huvudinnehållet

Tips för en spännande påsksemester i Sverige

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips för en spännande påsksemester i Sverige

First Members får minst 15 % rabatt på vistelser i påsken. För att få erbjudandet måste du logga in på "Min sida"

Är du inte First Member, men vill utnyttja erbjudandet? Bli medlem gratis i dag och få tillgång til rabatten.

1. Semestra i en storstad eller charmig liten stad

Möt våren i en av Sveriges mysiga städer. Promenera längs med gatorna, gå på stadsvandring, njut av vårens första kaffe på en uteservering, besök ett museum eller en utomhusskulpturpark.

Visste du att Stockholm är utformat för att upptäckas till fots eller till sjöss, och att du både kan paddla kajak och bada vinterbad mitt i Stockholm? I Göteborg har ni gångavstånd mellan intressanta museeum och bra shopping.

Vad sägs om att besöka renässansstaden Kristianstad, se den vackra och unika treenighetskyrkan eller Karlstad, den soliga huvudstaden i Värmland, som erbjuder en blandning av ett pulserande stadsliv, kulturella intryck och slående natur. Eller vad sägs om att besöka Säffle, Sveriges yngsta stad, där du hittar Värmlands Viking Center. Norrköping är också en vacker stad med massor av historia, kultur och Kålmårdens djurpark en kort resa bort.

2. Möt påsken och våren vid havet.

Ingenting är som att möta våren vid havet. Känn solen värma och titta ut över havet. Ta en promenad eller cykeltur längs med kusten, prova lyckan med att fiska och se om du kan få en stor fångst, eller ta med en picknickkorg och slå dig ned vid havet.

Lyssna på bruset av vågor och måsens rop, hör fåglarna kvittra och se hur naturen kommer till liv efter månader av vila. Därefter kan du njuta av en god middag på en trevlig restaurang, kanske ta en promenad längs gatorna, besöka ett slott, handla lokala specialiteter eller uppleva det kulturella staden har att erbjuda.

Visste du att Kalmar är känt för sitt vackra slott från renässansen och att du kan paddla i kanalerna runt slottet, eller att Karlskronas magiska skärgård består av mer än 1600 öar, holmar och rev?

Eller vad sägs om att besöka Gotlands mest charmiga stad, Visby, som är omgiven av en gammal medeltida mur från 1200-talet. Möt våren i den botaniska trädgården, njut av en utsökt fiskmåltid och se fantastiska soluppgångar.

Vi rekommenderar också att du besöker Höga Kusten som finns på UNESCO: s lista över världskultur- och naturarv. Området är känt för naturaktiviteter under hela året. Ta på dig vandringsstövlarna och prova en av de många vandringslederna i området, besök Västanåfallet, ett av Sveriges högsta vattenfall, eller passa på att uppleva den vackra skärgården.

3. Semestra med skidåkning, skridskoåkning och andra vinteraktiviteter

För många betyder påskhelgen skidåkning, skridskoåkning och vinteraktiviteter. Vad kan vara bättre än att åka på en skidresa i nyförberedda längdskidspår och testa hastigheten i slalombacken antingen på alpina skidor eller snowboards. Eller trivs du kanske bättre på skridskor? Unna dig sedan en lång paus och njut av varm choklad i solen.

På eftermiddagen, om du orkar kan du utforska fler aktiviteter som slädturer, hundspann och kanske (om du har tur) se det magiska norrskenet!

Efter en heldag med utomhusaktiviteter kan du ta av dig dina skidbyxor, ta på dig din snygga skjorta och njuta av en god middag på en trevlig restaurang med lokal mat.

Se hur Dalahästarna tillverkas i Tällberg och åk skridskor på sjön Siljan. Besök Falun där du hittar Falun-gruvan, som finns på UNESCO: s världsarvslista, Carl Larsson-museet och Dalarnas museum. Här hittar du också flera skidresorter i närheten, såsom Lugnet Ski Center, Romme Alpin och Bjurås Ski Center.

Besök den vackra kusten längs Botniska viken som sträcker sig 850 km från Gävle i söder till Haparanda, vid gränsen till Finland i norr.

Upplev dansande norrsken i Umeå, eller prova hundspann i norra Sveriges vilda natur. Du kommer aldrig att glömma känslan av att sitta i en hundspann, insvept i varma kläder, medan du njuter av det snötäckta landskapet och den vackra naturen.