Hoppa till huvudinnehållet

Gotland

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Gotland

Semesterparadiset Gotland är ett mycket populärt sommarresmål. Här finns vackra stränder med finkornig sand, spännande grottor och laguner, mysiga restauranger och en av Sveriges bästa golfbanor.

Visby, Gotland

Visby

Visby är en typisk hansestad med ringmur, ett välbevarat gatunät och bebyggelse från medeltiden och framåt, med på världsarvslistan sedan 1995. Staden ser du bäst till fots, missa inte ringmuren, ruinerna, domkyrkan, Botaniska trädgården och Almedalen.

Visby har också ett rikt utbud av mysiga restauranger, caféer och butiker.Dessutom finns det många utställningslokaler och gallerier runt hela ön som visar upp gotländsk design i keramik, betong, ull, läder och textil.

Världsarvet Visby har utsetts till en av de bäst bevarade medeltida Hansastäderna, och det är ingen tillfällighet att Medeltidsveckan hålls just här varje år. Många känner nog också till politikerveckan i Almedalen, den så kallade Almedalsveckan, ett återkommande inslag i Visby varje sommar innan semestern börjar på allvar.

Gotlands härliga och rofyllda platser

På Gotland finns det många härliga och rofyllda platser, men om du befinner dig på norra delen av ön, till exempel på väg till eller från Fårö, rekommenderar vi ett stopp vid Blå lagunen.

Blå lagunen, som ligger en halvtimma med bil från Västös Strand by First Hotels, var ursprungligen ett gammalt kalkbrott som nu är fyllt med vatten och ett populärt ställe för sol och bad. Det finns ingen kiosk eller matservering i närheten, så du bör ta med egen lunch om du tänker stanna ett tag.

Sveriges största ö har även många kilometer av underbara sandstränder där du kan ta det lugnt och njuta av livet.

Fårö, Gotland

Fårö

Om du har gott om tid bör du även åka till Fårö, som ligger precis norr om Gotland. Fårö är kanske mest känt som ett av Ingmar Bergmans hem, och det finns goda skäl till att den berömda filmregissören fann ro på denna lilla ö. Här kan du nämligen uppleva vacker, orörd natur och känna doften av tång och saltvatten när du går längs sandstränderna och blickar ut över den oändliga horisonten.

Glöm inte att besöka Bergman Center när du är på Fårö för att lära dig mer om Bergmans liv och filmer. Till Fårö tar du dig med färja, så tänk också på att kolla tidtabellen för Fårösundsleden innan du åker.

Lummelundagrottan

Den spännande Lummelundagrottan är också värt ett besök. Grottan ligger 20 minuters bilresa norr om Visby. Här kan du följa med på guidade turer genom vackra klippformationer och låta fossilerna ta dig 400 miljoner år bakåt i tiden. Du får också lära dig hur grottan blev till och hur den upptäcktes i slutet av 1940-talet.

Turen tar ca 30 minuter, och det kan bli lite kallt. Därför rekommenderar vi att du tar med dig en varm tröja eller jacka eftersom temperaturen ligger på 4–8 grader året runt. Lummelundagrottan är klassad som ett naturreservat och du får därför inte ta med dig hundar eller barnvagnar.

För den fågelintresserade är en båttur till naturreservatet Stora Karlsö ett absolut måste.

Kneippbyn

Om du reser till Gotland med barn rekommenderar vi ett besök på sommar- och vattenlandet Kneippbyn som ligger precis utanför Visby.

Här finns Pippi Långstrumps Villa Villekulla, en trampolinpark, en berg- och dalbana, vattenrutschbanor och annat skoj för både stora och små. Kneippbyn ligger bara 5 minuter från Visby.

First Hotel Kokoloko Visby golf

Visby Golfklubb

Om du spelar golf rekommenderar vi ett besök på Visby Golfklubb, som ligger 25 minuter från hotellet.

Denna topprankade bana är en riktig pärla! Den har ett fantastiskt läge precis vid havet och strävar, som de själva skriver på sin hemsida, ”efter att erbjuda en totalupplevelse utöver det vanliga”.

First Hotel Kokoloko & Västös Strand by First Hotels

Bo på vårt hotell, First Hotel Kokoloko, som öppnade 2019. Hotellet ligger bara 800 m från färjeterminalen.

Det har 90 moderna rum, de flesta med balkong och havsutsikt. Flera av rummen har kök och lämpar sig bra för längre vistelser och upp till sju personer. Hotellet har simbassäng, jacuzzi, bastu, utomhusbar och parkering precis utanför entrén.

Vill du bo på norra Gotland väljer du Västös Strand by First Hotels vid Kappelshamnsviken i Lärbo. Här hittar du 14 splitter nya premiumvillor (öppnar i juni 2022) med plats för upp till 10 personer, 50 m² stor takterass och privat strand 100 meter från husknuten.