Hoppa till huvudinnehållet

Äventyr i Odense

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Äventyr i Odense

Odense! H.C. Andersens födelseplats och Fyns ”huvudstad”. Här hittar du trevliga gågator, massor av museer och aktiviteter, Odense Zoo, vackra grönområden för avkoppling och rekreation, och mycket mer. Odense är en fantastisk stad och här finns något för både stora och små.

I hjärtat av Odense hittar du också ett av Danmarks vackraste hotell, First Hotel Grand. Hotellet från 1897 har en speciell atmosfär och det är omöjligt att inte känna historiens vingslag här. Med sitt läge mitt i centrum utgör hotellet en perfekt bas för alla äventyrliga upplevelser som Odense bjuder på.

H.C. Andersen
I den gamla stadsdelen i Odense ligger museet H.C. Andersens Hus. Huset invigdes 1908 som ett museum över författarens liv och verk, och det gör det till ett av världens äldsta författarmuseer. Här kan man resa tillbaka i tiden och lära sig mer om det som kom att forma sagoförfattarens liv och hans många kända sagor.

Alldeles intill ligger Fyrtøjet, ett kulturcentrum för barn där H.C. Andersens sagor förmedlas genom lek, berättelser, teater och bildkonst. Hela huset inspirerar till lek och är fullt av möjligheter för barn och deras föräldrar.

Den Fynske Landsby
På friluftsmuseet Den Fynske Landsby kan hela familjen uppleva hur en by på Fyn kunde se ut på H.C. Andersens tid under 1800-talet. Museet består av ett antal gårdar och hus som alla ursprungligen har stått i byar runt om på Fyn, och det ges teaterföreställningar och konserter i amfiteatern.

Odense Zoo
Odense Zoo är en av Europas bästa djurparker och bjuder på unika och spännande stunder för hela familjen. Här finns vilda djur från hela världen. Titta på fascinerande lejon och sibiriska tigrar, se när schimpanser svingar sig i luften och följ giraffernas och zebrornas vandring på savannen.

Danmarks Jernbanemuseum
Danmarks Jernbanemuseum har 19 järnvägsspår med historiska lok och vagnar. Museet ligger strax bakom Odenses järnvägsstation, och här kan både stora och små fördjupa sig i den danska järnvägshistorien på nära håll. Man kan titta in i de kungliga vagnarna, se hur det såg ut i första klass förr i tiden och uppleva Danmarks äldsta bevarade ånglok från 1868.

Shopping
Längs Odenses två gågator och i de pittoreska gränderna finns en myriad av butiker där man hittar nästan vad som helst – gammalt och nytt, danska och internationella klädmärken, skönhetsprodukter, inredning med mera.

H.C. Andersens Julmarknad i Odense
De två första helgerna i december förvandlas den vackra gamla stadsdelen där H.C. Andersons Hus ligger till en stor julmarknad, precis som i gamla dagar. Med marknadsstånd, underhållning för hela familjen, hästdragna vagnar och historiska karuseller är det omöjligt att inte komma i julstämning under H.C. Andersens julmarknad. Här vimlar det av gatumusikanter, tomtar, positivhalare, marknadsfolk och julkörer – och förstås H.C. Andersens sagofigurer.

Gastronomi och kulinariska äventyr
Odense ligger på centrala Fyn, det som ofta kallas Danmarks trädgård, och de flesta lokala kockar sätter en ära i att använda färska ingredienser från ön. Här finns allt: mysiga restauranger, kaféer och kaffebarer, smörgåsställen och en soppbar för varje smak och budget, traditionell dansk mat och mat från fjärran länder, utmärkta bistroer och gourmetrestauranger.

Vid det ärevördiga och vackra First Hotel Grand mitt i Odense ligger Brasserie Grand där det serveras utsökt bistromat av hög kvalitet och spännande viner och öl i en exklusiv miljö.

Ut i naturen
Odense har gott om gröna oaser som skänker lugn och ro. I parkerna Munke Mose och Kongens Have njuter man gärna av en stilla kopp kaffe, eller tar en båttur längs den idylliska ”ån” med Aafartens turbåt eller för egen maskin i en trampbåt.

När du bor på First Hotel Grand befinner du dig i hjärtat av Odense och har nära till alla sevärdheter, de bästa restaurangerna och allt det sagoinspirerande som Odense har att erbjuda.

Gamla stadsdelen

Den Fynske Landsby

Odense Zoo

Danmarks Jernbanemuseum

Munke Mose

Blografen Cafe