Hoppa till huvudinnehållet

Mat & dryck

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Restaurang G Mat & Vin på Göteborgs Centralstation

Välkommen till vår populära hotellrestaurang, G Mat & Vin. Här serverar både frukost, lunch och middag. Vi tillagar allt med råvaror av högsta kvalitet, och alltid med miljötänk i fokus. Du hittar restaurangen vid sidan av hotellets reception på Göteborgs centralstation.

I receptionens förlängning mot restaurangen hittar du vår lobbybar. Här kan du njuta en drink före eller efter middagen, följa med på myllret av människor på centralen nedanför fönstren eller bara slappa av efter en aktiv dag i Göteborg.

frukost

Frukost ingår

Välkommen att starta dagen på allra bästa sätt. På vår frukostbuffé har vi ett stort utbud med lokala och ekologiska produkter, och mycket av det du hittar här har vi lagat själva.

Testa vår populära och krämiga äggröra eller granolan som vi även säljer i receptionen. Få en härlig energiboost med våra smakrika raw-shots och bli mätt och glad med vår ”over night oat”. Du hittar också pannkakor med lättvispad grädde och sylt, nybakat bröd, juicer, yoghurt, pålägg, sallad och mycket annat som sig bör på en fullvärdig frukostbuffé.

Frukost ingår i priset när du bor hos oss. Också gäster som inte bor på hotellet är hjärtligt välkomna att äta frukost här i mån av plats, måndag till fredag. Pris 195 kr.

Öppettider

 • Måndag- fredag 6:30-10:00
 • Lördag- söndag 7:00-11:00
 • Jul & nyår, 25/12 - 7/1: 7:00-11:00

Frukostbuffé

Lunch på G

Ät lunch hos oss. Vi serverar god och vällagad lunch på tallrik måndag till fredag, alltid med ett vegetariskt alternativ. I lunchen ingår en fräsch salladsbuffé, nybakat bröd och vispat smör samt soppa. I priset ingår också kaffe eller te på maten med hembakta småkakor till.

Vi erbjuder 25% pensionärsrabatt. Detta erbjudande gäller för alla över 65 år från kl12:30 - 14:00.

Välkommen in till oss i restaurangen på Göteborg centralstation.

Lunchen serveras

 • Måndag - fredag: 11:30 - 14:00

Pris: 145:-

Se veckans lunchmeny här

Öppettider under jul och nyår
Se våra öppettider under jul och nyår här.

Restaurang G

Lobbybar

I vår rymliga lobbybar serverar vi ett brett urval av viner på glas, från lite enklare varianter till mer exklusiva viner. I vårt breda ölsortiment hittar du många närproducerade och lokala ölsorter.

Har du lust på en drink så har du kommit rätt. Vår personal älskar nämligen att blanda härliga drinkar som serveras i snygga glas. Kanske har du lust att testa kvällens drink? Självklart har vi också ett stort urval av alkoholfria alternativ av öl, vin och drinkar.

Det går också att beställa smårätter i lobbybaren. Vad sägs om macronimandlar, oliver eller en ost- och charkbricka med något gott att dricka till? Eller kanske det frestar med husets räckmacka och ett glas vitt, eller en råbiff med en mörk öl?

Lobbybarens öppettider:

 • Måndag - fredag: 11.30
 • Lördag: 15.00
 • Söndag: 16.00

Öppettider under jul och nyår
Se våra öppettider under jul och nyår här.

Restaurang G

Restaurang G Mat & Vin

Vår köksmästare Marcus Ohlqvist med team har satt ihop en meny som är lätt att fastna för, och våra gäster uttrycker oftast kommentarer som att maten är vällagad, färgglad, smakrik och prisvärd.

Menyn är internationellt svensk med klassiska rätter som fått en modern touch. Rätterna är tillagade med det bästa av säsongsbetonade svenska råvaror och vi serverar bara kvalitetsdrycker till. Vår matsalspersonal som brinner för att ge dig som gäst en upplevelse utöver det vanliga, är pålästa, kunniga och har alltid en bra dryckesrekommendation i bakfickan.

Så ta svängen inom restaurangen på Göteborgs Central och njut en måltid i lugn och ro med myllret av människor på stationen nedanför fönstren.

Öppettider

 • Måndag - lördag 17:00-22:00

Öppettider under jul och nyår
Se våra öppettider under jul och nyår här.

Mat. Bild.

Vi minskar matsvinnet – för miljöns skull

På First Hotel G jobbar vi ständigt för att förbättra miljön. Ett led i vårt miljöarbete är att minska matsvinnet vi har på hotellet, och framför allt i restaurangen. Från att vi började mäta matsvinnet tillsammans med företaget Generation Waste, har vi minskat matsvinnet per gäst från 182 till 31 gram. Dessutom ser vi att matsvinnet fortsätter att minska.

Några saker som vi ändrat:

 • Vi använder alla grönsak- och fruktrester till soppor, såser, ”rescued” juicer med mera.
 • Allt från salladsbufféer som inte går att servera igen används i soppor, såser, grytor med mera.
 • All puts från kött används i sås och grytor.
 • Vi sparar allt bröd och gör krutonger och ströbröd. Vi har helt slutat att köpa in dessa produkter.
 • Vi har gått från att göra frukostpåsar till ”Early Bird-gäster” som behöver checka ut innan frukostbuffén öppnar, och serverar i stället en mindre frukostbuffé till tidiga gäster. Det som blir över från den, använder vi på den stora buffén.

Som gäst hos oss kan du också hjälpa till att spara miljön. Förse dig gärna flera gånger av frukostbuffén istället för att ta mer än du orkar äta upp. På så sätt hjälps vi åt att minska matsvinn samtidigt som vi bidrar till en bättre värld.

BOKA BORD I RESTAURANGEN