Hoppa till huvudinnehållet

Upptäck Sverige i sommar

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Upptäck Sverige i sommar

Är du klar för en sommar på hemmaplan och letar efter reseinspiration? Med sagolik natur runt om i hela landet, från vita sandstränder, vackra skärgårdar och natursköna vandringsleder, har Sverige så mycket att erbjuda bara en bilresa bort.

Besök platser du hört talas om och upptäck nya dolda Smultronställen på vägen.

Kom ihåg att medlemmar alltid får 11 % rabatt, så är du inte medlem redan rekommenderar vi att du blir First Member här. Tänk bara på att vara inloggad på firsthotels.se för att få rabatten. Och en sak till - du kan kombinera din rabatt med andra utvalda kampanjer. Bra va?

Västsverige

Påbörja din resa i Västsverige och upptäck spännande äventyr och häpnandsväckande naturupplevelser. Ta turen från Värmland till Dalsland och fortsätt till Göteborg. Vandra, paddla kajak, cykla eller hoppa på en båt längs en av de många kanalerna i området. Eller varför inte fördjupa dig i några av de rikliga kulturella höjdpunkterna?

Läs mer om Västsverige

Bo på ett av våra hotell i området: First Hotel G i Göteborg, First Hotel Bengtsfors, First Hotel Royal i Säffle och First Hotel River C i Karlstad.

Industrilandskapet Norrköping

Roadtrip: Eskilstuna - Örebro - Jönköping - Norrköping

Vad sägs om att ta en roadtrip genom några andra städer än de du kanske redan är van vid, som Stockholm och Göteborg? Här är några förslag för att uppleva något av det bästa Sverige har att erbjuda. Först upp, Eskilstuna och Örebro. Sedan tar denna resa dig runt Vättern till Jönköping och Norrköping.

Ta en roadtrip - läs mer här

Upplev våra hotell på bilresan: First Hotel City i Eskilstuna, First Hotel ÖrebroFirst Hotel Jönköping och First Hotel Central i Norrköping.

Stockholm

Region Stockholm

Stockholm är känt som en av de mest inkluderande och välkomnande städerna i hela världen. Dess moderna, urbana känsla balanseras med hundratals år av historia och närhet till naturen. 

I vår rekommendation för Stockholm har vi koncentrerat oss på naturen och skärgården. En kort båt- eller färjetur från pulsen i centrala Stockholm, vecklar ett fristadsliknande landskap ut sig och det finns så många saker att upptäcka i denna vackra natur.

Läs mer om att resa i Stockholm

Bo på ett av våra hotell: First Hotel Solna, First Hotel Brommaplan eller First Hotel Lindö Park.

Dalarna

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Fjällen och den samiska kulturen, sjöarna, de röda stugorna, hantverkstraditionen och den spännande industrihistorien. Allt samlat och nära till hands.

Världsarvet Falun är inte bara själva Falu Gruva, utan hela landskapet runt omkring Falu stad med sina historiska rödmålade kvarter och den lantliga bergsmansbygden. 

Res i Dalarna och Falun i sommar

Bo på First Hotel Grand i Falun.

Bottniska viken (Sveriges östkust)

Den vackra kusten längs med Bottniska viken sträcker sig 850 km från Gävle i söder till Haparanda, på gränsen till Finland, i norr. Den långa och slingrande vägen på E4:an tar dig genom tilltalande städer och samhällen, allt inom rimliga körsträckor.

Upptäck platser där älvar från fjällen i väster möter Bottniska viken, och utforska den otroligt varierade skärgården och kustlinjen vid Höga Kusten och Kustvägen.

Läs mer om Bottniska viken

Upplev den vackra kusten och bo på ett av våra hotell: First Hotel Statt i Söderhamn, First Hotel Strand i Sundsvall, First Hotel Stadt i Härnösand, First Hotel Kramm i Kramfors, First Hotel Statt i Örnsköldsvik och First Hotel Dragonen i Umeå. 

Semesterparadiset Gotland

Semesterparadiset Gotland är ett mycket populärt sommarresmål. Här finns vackra stränder med finkornig sand, spännande grottor och laguner, mysiga restauranger och en av Sveriges bästa golfbanor: Visby GK. Dessutom finns det många utställningslokaler och gallerier runt hela ön som visar upp gotländsk design i keramik, betong, ull, läder och textil.

Världsarvet Visby har utsetts till en av de bäst bevarade medeltida Hansastäderna, och det är ingen tillfällighet att Medeltidsveckan hålls just här varje år.

Läs mer om Gotland

Bo på First Hotel Kokoloko som har simbassäng, jacuzzi, bastu, utomhusbar och parkering precis utanför entrén. Eller ta turen till natursköna Kappelshamnsviken på norra Gotland och bo i en av premiumvillorna på Västös Strand by First Hotels.