Hoppa till huvudinnehållet

Region Stockholm

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Region Stockholm

Stockholm är känt som en av de mest inkluderande och välkomnande städerna i hela världen. Dess moderna, urbana känsla balanseras med hundratals år av historia och närhet till naturen.

Strax utanför Stockholm tar skärgården vid. Med nästan 30 000 öar, holmar och klippor – från Öregrund i norr, till Landsort i söder. Du kan uppleva vacker natur – skogbeklädda öar, klippor och sandstränder. Utforska obebodda öar, samt öar med nya samhällen och gamla byar, sida vid sida.

Dagsturer i Stockholms skärgård

Naturligtvis är det bästa sättet att ta sig runt i Stockholms skärgård med båt, och du kan välja mellan olika alternativ. Koppla av i en bekväm och säker Waxholmsbåt, eller prova de snabbare och mer spännande ribbåtarna. Du kan till och med ta en taxibåt till en privat ö för en utflykt med fokus på simning, eller hyra en segelbåt för dagen. 

Besök Landsort
Besök den sydligaste punkten i Stockholms skärgård, ön Landsort, med sin berömda fyr. Ön har en imponerande lotshistoria, slående naturlig skönhet och ett rikt fågelliv. Vem vet, du kanske får se både havsörn och sälar. Åk ut till Landsort, och njut av att vara på den yttersta punkten i kustremsan. Vi rekommenderar att besöka vackra Landsorts kapell, samt historiska platser såsom Pestkyrkogården och den magiska labyrinten.

Vandring

Stockholms skärgård är perfekt för långa promenader, antingen själv eller i en grupp med kunniga guider. Välj en ö och vandra runt i din egen takt. Du hittar vandringsleder, och även mer kuperad terräng och täta skogar. Om du tycker att det bästa transportsättet är att gå till fots, erbjuder skärgården mängder av olika möjligheter. Besök Visit Sweden för mer information och guider till var du kan vandra i området.

Simning

Du kommer också hitta ett trevligt ställe att bada på i skärgården med över 30 000 öar, och på en varm sommardag finns det mycket att välja på. Du kan bada från klipporna eller stränderna, på allmänna badplatser eller i en privat vik. Njut av solen, ät din matsäck och ta ett dopp till.

Fiske

Livet i Stockholms skärgård har alltid präglats av fiske, och skärgården erbjuder många olika fiskupplevelser. Du kan fiska själv, eller med en upplevelseguide, från en båt eller på en strand. Det är upp till dig och vad du föredrar. En guide tar dig till de bästa fiskeställena, och erbjuder en mer avancerad fiskeupplevelse. Men att mete abborre från en brygga kan vara precis lika avkopplande.

Cykling

Du kan uppleva skärgården på cykel, även om den består av små öar. Det finns alternativ för alla; från turer längs lugna, stilla grusvägar och naturstigar, till utmanande cykling genom mer kuperade terräng eller på stenar längs kusten. Vanligtvis är det inga problem med att ta med din cykel på båtarna, och om du inte har en cykel kan du hyra en på många av öarna.

Ridning

Du kan även njuta av skärgården från hästryggen. Rid längs skogsstigarna, över ängarna eller nere vid stranden. Något vi verkligen rekommenderar är att bada tillsammans med din häst, eller bara sitta på sadeln och titta ut över havet. Det spelar ingen roll om du är en erfaren ryttare, vuxen eller barn, ensam eller i grupp, du hittar alltid ett alternativ som passar dig.

Naturreservat

Många av öarna och delar av fastlandet består av naturreservat, och alla har sin egen karaktär. Ett naturreservat skapas för att bevara livsmiljöer, flora eller fauna, och ger dig möjlighet att uppleva orörd skärgårdsnatur. Du kan också ta ut Waxholmsbåten och njuta av till exempel Grinda, Möjas skärgård eller Finnhamn. Strax utanför Stockholm hittar du Nacka, och där finns naturreservat som erbjuder möjligheter för promenad och bad. Det finns också många naturreservat uppe i Roslagen, samt Ängsö nationalpark, som var ett av de första i Europa när det grundades år 1909.

Spela golf i Stockholm

På GolfStar Lindö finns tre 18-hålsbanor, Lindö dal, Lindö Park och Lindö äng samt en Pay & Play-bana med 9 hål. Runt klubbhuset finns det också flera övningsområden som du kan använda under tävling eller för träning. I golfreceptionen kan du hyra allt du behöver under rundan. 

Det som är unikt med anläggningen är definitivt naturen. First Hotel Lindö Park ligger beläget i en grönskande park med natur och vattenstråk och då blir ett med detta så fort du klivet ut på balkongen till ditt hotellrum. Det finns mycket vackra promenadstråk i direkt anslutning till hotellet.

Om du besöker First hotel Lindö Park i sommar så kommer du bort från storstaden och ut på landet, vår anläggning är väldigt stor till ytan men klassas som ett lite mindre hotell rent kapacitetsmässigt. Det gör att även om vi har mycket gäster hos oss så märks det inte av på samma sätt som på andra hotell – På First Hotel Lindö Park kan vi garantera en avståndssäker vistelse.

fasadreceptionexteriörFasaden

First Hotels i Stockholm

First Hotels har flera hotell i Stockholm. Våra hotell är centralt belägna, och inte långt från de båtar och färjor som tar dig till den vackra skärgården. Du kommer också att bo nära sevärdheter såsom Kungliga slottet i Gamla stan, Junibacken och Skansen på Djurgården.

Våra hotell i Stockholm: