Hoppa till huvudinnehållet

Västsverige

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Västsverige

Det är hög tid att boka semesterboende. Påbörja din resa i Västsverige och upptäck spännande äventyr och häpnandsväckande naturupplevelser. Vandra, paddla kajak, cykla eller hoppa på en båt längs en av de många kanalerna i området och upplev lugnet i en naturbaserad semester. Eller varför inte fördjupa dig i några av de rikliga kulturella höjdpunkterna?

Göteborgs Skärgård

Göteborg: natur og skärgård

Göteborg, Sveriges näst största stad och världens mest hållbara destination 2021, är mycket mer än surrande stadsliv. Förutom de kulturella sevädheterna och attraktionerna hittar du en exalterande natur att utförska i och utanför staden.

Du kan till exempel hoppa på en buss från Centralstationen hela vägen till Burö. Ta sedan färjan till Hyppeln eller Rörö, och beundras av den enastående naturen och stränderna som utgör den norra änden av Göteborgs skärgård. Eller ta en spårvagn till Saltholmen och södra skärgården. Här kan du hoppa från ö till ö hela dagen.  

Bo på centrala First Hotel G som ligger på Göteborgs Centralstation, och få mest möjligt ut av din vistelse.

Göteborg: kultur och stad

En kort promenad från centrum finner du naturresrevatet Ängårdsbergen där du kan njuta av fantastiska vandringar och cykelturer. Du hittar till och med begravningsplatser från bronsåldern!

Om du är intresserad av historia och kultur kan du uppleva hur Göteborg brukade se ut på Gathenhielmska kulturreservatet som ligger i Majorna. Under 1600-talet bodde sjömän, snickare och repslagare i närheten av detta område.

För dig som är i Göteborg för att shoppa blir inte besviken. Bor du på First Hotel G är du så gott som granne med populära Nordstan. Väljer du att gå vidare ut på Fredsgatan så hittar du andra shoppingcenter som Arkaden och NK, samt flera andra individuella butiker. Andra populära shoppingstråk är Kungsgatan, Vallgatan och området Haga.

Storholmen First Hotel Bengtsfors

Dalsland: Bengtsfors

Bengtsfors i hjärtat av Dalsland är en perfekt utgångspunkt för dig som gillar friluftsaktiviteter så som vandring, fiske och kanot- och kayakpaddling i och omkring Sjön Lelång. Du kan också åka på en båttur längs Dalslandskanalen och njuta av det mångsidiga landskapet, från de idylliska röda stugorna och de pittoreska slussarna till de klara sjöarna.

Var med om en upplevelse du bara får en gång i livet: Hyr en trampdressin och ge dig ut på äventyr i Bengtsfors fantastiska natur. Hela turen är 50 km, och du kan kombinera dressinen med kanotpaddling.

Om du vill lära dig mer om svensk historia kan du resa tillbaka i tiden på Gammelgården i Bengtsfors, Västsveriges största friluftsmuseum, omgiven av fantastiska utsikter och underbar natur. Här finns också den roliga aktivitetsbanan SFL (sök, finn och le) som är perfekt för alla åldrar.

Bo centralt på First Hotel Bengtsfors och njuta av panoramautsikten över Dalslands kanal. Njut av att vara i naturen och varva ner i poolen efter en lång dag. 

lokalsamhället

Värmland: Säffle

Från det öppna vattnet i sjön Vänern genom Säffle Kanal kommer du till Säffle, Sveriges yngsta stad. I början var Säffle känt som Vikingaleden, då man hittar många olika Viking-monument i området. Besök hällristningarna vid Ulvudden, Olof Trätaljas kungliga gravhög, Värmlands Vikingacenter och det gamla vattentornet.

Bo på First Hotel Royal i hjärtat av Säffle, precis vid det gamla vattentornet och Olof Trätaljas gravhög, så har du nära till tågstationen, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk längs Byälven.

Karlstad Sverige

Värmland: Karlstad

Karlstad, den soliga huvudstaden i Värmland, erbjuder en mix av ett pulserande stadsliv, kulturella intryck och slående natur. Staden ligger intill Klarälven, där Sveriges största flod möter Vänern, Sveriges största sjö. Vattnet är alltid nära vilket gör det enkelt att ta del av alla möjliga vattenaktiviteter. Under sommaren vågar sig bussarna ut på vattnet. Då kan du hoppa på en så kallad Båtbuss som tar dig till din destination. Glöm inte att njuta av turen – det är ett unikt sätt att uppleva staden!

Om du föredrar att hålla dig på land måste du kolla in Klarälvsbanans led. Det är en 90 km lång cykel- och vandringsled, fri från biltrafik, som leder dig genom förtrollande natur från Karlstad till Uddeholm. Upplev konsten och kulturen i Värmlands Museum, Lars Lerin Museum i centrum och Alsters Herrård, som ligger endast 8 km utanför Karlstad.

Bo på First Hotel River C precis vid Klarälven bredvid Karlstad CCC Kongress- och konferensanläggning bara ett stenkast från Karlstad centrum.