Hoppa till huvudinnehållet

Att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Örnsköldsvik

Letar du efter saker att göra i Örnsköldsvik? Hotellet är en utmärkt utgångspunkt om du vill spendera en dag på Paradiset Spa Bad & Wellness, utforska Höga Kusten eller spela golf i närheten.

Se våra tips på saker att göra i Örnsköldsvik, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Ett par på vandring. Bild.

Vandra med guide i Höga Kusten Örnsköldsvik

Höga kusten erbjuder naturupplevelser i världsklass. Se till att ta med dig dina vandringsskor när du besöker Örnsköldsvik.

Vi har samlat flera tips på vandringsleder och turer som passar de flesta, inklusive stadsturer, turer med museibesök samt enkla och något mer utmanande terrängvandringar.

Se våra turer och vandringar här.

Paradiset Bad, Spa & Wellness

Lite längre upp på samma gata som hotellet ligger Paradiset Bad, Spa & Wellness.

Ta med familjen för en heldag i äventyrsbadet, slappna med din kära på spa-avdelningen i lugn och harmonisk miljö, eller kör ett träningspass och ladda upp dig med energi både på land och under ytan.

Spela golf

Om du gillar att spela golf rekommenderar vi att du besöker antingen Veckefjärdens GC eller Örnsköldsviks Golfklubb Puttom.

Golfbanorna är 4,6 respektive 15 km från hotellet, och det enklaste sättet är att åka dit med bil. Det finns också möjligheter att spela minigolf i Örnsköldsviks centrum.

Höga Kusten

Höga Kusten

Örnsköldsvik är en del av naturreservatet och världsarvet Höga Kusten. Här har du oändliga möjligheter till fina naturupplevelser som vandring, fiske, paddling och mer.

Vi har även en info-point på hotellet där vi gärna delar tips om lokala aktiviteter och saker att uppleva för dig som är på resande fot.

Skuleskogens Nationalpark

Med över 30 km vandringsleder är det enkelt att njuta naturupplevelser i Skuleskogens Nationalpark. Här kan du vandra genom trollska skogar, genom kala hällmarker, ner i djupa dalgångar och upp på bergstopparna för att belönas med vidunderlig utsikt.

Passa också på att besöka Skuleberget, utmana höjdrädslan och klättra på någon av de fyra lederna på Europas största Via Ferrata-anläggning. Lederna har olika svårighetsgrad och passar därför de flesta, med eller utan förkunskaper i bergsklättring.

ett barn klättrar i en klätterställning

Parker för både barn och vuxna

Kort gångväg från hotellet hittar du Museiparken med en populär lekplats för barn, Citylekparken.

Vackert beläget vid strandkanten ligger Strandparken. Här finns både grillplats och gott om utrymme att ägna sig åt utomhusaktiviteter. I Strandparken arrangeras också konserter och evenemang.