Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Kalmar

Är du klar för ett besök på Kalmar slott, en konsert eller ett event i KalmarSalen, shopping eller en dag i Glasriket i Småland? Hotellets centrala läge gör First Hotel Witt till en utmärkt bas för att utforska Kalmar med omnejd.

Se våra tips på saker att göra i Kalmar nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

KalmarSalen

Funderar du på var det händer när det händer Kalmar? KalmarSalen är stället som gäller för olika arrangemang.

Här kan du uppleva konserter, teatrar, musikaler eller gå på mässor, seminarier och mycket mer.

KalmarSalen är också en utmärkt plats för både konferenser och kongresser.

Kalmar Slott

Må hända att detta är Kalmars mest föråldrade turistattraktion, men Kalmar Slott är ändå en av stadens mest populära sevärdheter. De flesta sakerna på slottet ser ut som det gjorde år 1592, men slottets anor drar sig faktisk ännu längre tillbaka i tiden än så. Historien för detta legendariska landmärke sträcker sig ända till 1200-talet.

Upplev spännande spökvandringar och guidade turer i fängelsehålorna, eller bara strosa runt och njut av det vackra landskapet med de lummiga parkerna och havet som ständigt är närvarande här.

Karta

Kalmar läns museum

Kalmar läns museum är en intressant och rolig upptäckt för både unga och gamla.

Här kan du lära mer om Kalmars historia, fascineras av Jenny Nyströms illustrationer och liv, och se spännande objekt som hämtats upp från Regalskeppet Kronan som sjönk i Östersjön en sommardag 1676.

Om du skulle bli hungrig under ditt besök här, rekommenderar vi museets prisbelönta restaurang och kafé.

Foto: Kalmar läns museum

glas

Glasriket

Se hur bruks- och konstglas och får sin form i hettan från ugnarna av glasblåsarna. I Glasriket i Småland har man gjort munblåst glas sedan 1742 och traditionen lever än i dag.

Glasriket utgörs av glasbruk i Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner och vi rekommenderar den intresserade att ta bilen vid besök. Passa samtidigt på att uppleva de många kultur- och naturskatterna utanför glashyttorna när du ändå är i Småland.

Läs mer om Glasriket i Småland här.

ben som dinglar från en brygga

Stränder i Kalmar

Ta med dig badkläderna när du besöker Kalmar. Sommarstaden Kalmar har fina badplatser för både barnfamiljer som är klara för stoj och stim, och för de som gärna slappar av i lugn och ro.

Ta dig till naturnära Stensö eller Långviken en bit utanför centrum, eller besök Kalmarsundsbadet som ligger två km från hotellet. Här har du utsikt över slottet och sundet, och badar antingen från den 180 meter långa bryggan eller i den långgrunda badviken.

Skulle du vilja avsluta shoppingrundan med ett dopp i havet rekommenderar vi populära och välbesökta Kattrumpan, som ligger i slutet av Storgatan.

väderkvarn

Öland

Att besöka Öland när man är i Kalmar är så gott som ett måste. Med sevärdheter och attraktioner som Borgholms slottsruin, Ölands Djur- och Nöjespark och Sollidens slott är det enkelt att spendera en dag på ön.

Är man inte intresserad av varken djur eller slott kan man ta sig till en av fyrarna Långe Erik eller Långe Jan på norra respektive södra udden, vandra eller cykla i världsarvet på södra Öland eller passa på att bada på den milslånga sandstranden Böda på den norra delen av ön.