Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra på Gotland

Gotland är en av Sveriges mest populära turistmål. Öns magiska natur och karaktär varierar från syd till norr där Västös Strand ligger. Villaresorten ligger fyra kilometer norr om Kappelshamn vid Kappelhamnsviken.

På Gotland hittar du vackra naturområden, museer, fiskelägen och över 50 ständer, blandat med kalkstensklippor och insjöar spridda över hela ön. Är du på jakt efter att ha en kulturell semester kan du njuta av allt från konserter och teaterföreställningar till guidade turer, marknader och utställningar. Gotland är verkligen ett drömresmål för den äventyrslystne.

Fårö, Gotland

Fårö

"Rätt runt hörnet" från resorten ligger Fårö. Fårö är kanske mest känt som Ingemar Bergmans älskade tillflyktsort.

Och det finns en grund till att den kända filmregissören fastnade för den lilla ön. Här upplever du vacker orörd natur tillsammans med stillheten, och doften av tång och salt hav längs sandstränderna när du blickar ut över den ändlösa horisonten.

Passa på att besöka Bergman Center när du ändå är på Fårö för att lära mer om Bergmans liv och filmer. Tänk på att kolla in Fårösundsledens färjetidtabell innan reser.

kvinna i bil

Gotland Ring

Gillar du fart och att köra snabbt? 15 km från resorten ligger Gotland Ring, världens första miljöanpassat hållbara racerbana, och även världens längsta med sina 7,3 km.

Det är möjligt att testa banan, med din en egen bil eller motorcykel.

Besök Gotland Rings hemsida för bokning och mer information.

Spela golf på Gotland

Ta med dina golfklubbor när du bor hos oss. Det finns många golfklubbar och golfbanor på Gotland.

Närmaste golfbana från resorten är Slite Golfklubb, som ligger ca 25 min bort med bil.

Njut av en golfrunda och återvänd till din strandvilla, koppla av vid poolen eller häng på takterrassen och se solen gå ner i havet.

vatten

Blå lagunen

Det finns många vackra oaser på Gotland. Besöker du norra delen av ön, till exempel på väg till eller från Fårö, rekommenderar vi en mellanlandning vid Blå lagunen.

Blå lagunen var ursprungligen ett kalkstensbrott som nu är vattenfyllt och ett populärt resmål för sol och bad.

Obs: Det finns inga kiosker vid lagunen så ta med matsäck om du planerar att stanna länge.

Lummelundagrottan

Lummelundagrottan

En 30-minuters bilresa från resorten ligger Lummelundagrottan.

Guidade turer via vackra droppstensformationer och märkliga fossiler, tar dig 400 miljoner år tillbaka i tiden och du får lära dig hur grottan blev till och hur man upptäckte den i slutet på 1940-talet.

Turen tar ca 30 minuter, och är du frusen rekommenderar vi att du tar med dig en varm tröja eller jacka då temperaturen ligger på mellan 4-8 grader året om.

Lummelundagrottan är klassad som naturreservat och man får inte ta med sig vare sig hundar eller barnvagnar in.