Hoppa till huvudinnehållet

Hotellets namn

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Hotellets namn

Funderar du över hotellets namn? Det tycker vi är kul. Du är inte den enda som undrar, och svaret hittar du här.

Namnet Kokoloko kommer från två förskolor som ligger i närheten av hotellet. Under projektet ”Grön flagg” som arrangerades i regi av Håll Sverige Rent, besökte förskolebarnen skogen som ligger vid hotellet, flera gånger i veckan. Samtidigt läste de boken ”Floyd i Kokkolokkoskogen” där fågeln Floyd tar med barnen på en äventyrsresa genom Sveriges avlånga land. Här möter de vinden, solen och vattnet och får lära sig hur allt hänger ihop - allt från urskogen Kokkolokko uppe i norra Sverige till storstadens avloppssystem under jorden.

Sagt och gjort, förskolebarnen gjorde skogen vid hotellet till sin och döpte den till Kokkolokkoskogen. Detta tyckte vi var så bra att vi beslöt att namnge hotellet därefter. Och som du förstår är vi riktigt stolta över både barnen, skogen och namnet. Vi fortsätter att jobba för att hitta inspiration runt vårt eget miljöarbete, framöver kanske till och med i samarbete med förskolorna.

First Hotel Kokoloko är helt enkelt ett namn att lägga på minnet för en renare och miljömässigt hållbar framtid. Välkommen hit.