Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Vesterbro, Köpenhamn

Stadsdelen Vesterbro sträcker sig från stora de populära sevärdheterna i centrala Köpenhamn som Tivoli, museet Ny Carlsberg Glyptotek och Tycho Brahe Planetarium till det nya spännande bostadsområdet med de omvandlade byggnaderna från Carlsberg Bryggerier.

Hjärtat av stadsdelen inkluderar ”Kødbyen”, stadens tidigare köttpackningsdistrikt, som nu huserar trevliga restauranger, hippa barer och trendiga nattklubbar.

Ny Carlsberg Glyptotek, Köpenhamn. Bild.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek är ett museum dedikerat till grundarna av Carlsberg-bryggeriernas privata konstsamling, och omfattar konst från antiken till modern 1900-tals konst.

Museet som grundades 1897 är särskilt känt för sina samlingar av skulpturer. Kliv in och upptäck den magnifika byggnadskonstruktionen och en unik konstvärld där en imponerande palmträdgård stoltserar som byggnadens mittpunkt.

Foto: Glyptoteket

Tivoli i Köpenhamn från ovan. Bild.

Tivoli

Tivoli är en äventyrlig nöjespark för alla åldrar. Oavsett om du besöker Tivoli för dess blomsterträdgårdar, livemusiken eller de hisnande åkattraktionerna kommer du garanterat ha det roligt. Nöjesparken grundades 1843 och har blivit både en nationell klenod och en internationell välbesökt attraktion.

Folksagoförfattaren Hans Christian Andersen besökte ofta parkens trädgårdar. Likaså gjorde Walt Disney, som till och med fann inspiration här till sin egen nöjespark, Disney World. När Tivoli grundades låg det utanför stadens gamla stadsvallar, men ligger i dag vid Centralstationen mitt i centrum.

Planeter i rymden. Bild.

Tycho Brahe Planetarium

I änden av en av Köpenhamns fyra största sjöar hittar du en samtida och modern byggnad som önskar att invitera dig på en resa ut i rymden. Ett besök på Köpenhamns Tycho Brahe Planetarium kommer garanterat ge hela familjen stjärnor i ögonen.

Planetariet är designat av Knud Munk, invigdes 1989 och uppkallat efter den danska astronomen Tycho Brahe. Målet är genom utställningar om rymdfärder och 3D- och IMAX-filmer, underhålla, upplysa och lära besökaren om rymden och universum.