Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Nørrebro, Köpenhamn

Bo på Q Apartments Nørrebro - First Partner Collection och upplev den livliga och kulturellt mångsidiga stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. Här hittar du spännande sevärdheter med ursprung i lokal historia.

Ta en paus och njut solen på Drottning Louises Bro, eller varför inte besöka den populära parken Superkilen som är omtyckt av både familjer, skateboardåkare och lokalinvånare.

Assistens kyrkogård, Köpenhamn. Bild.

Assistenskyrkogården

Stadens monumentala kyrkogård (Assistens Kirkegård) är en smältdegel av religioner och ger en fascinerande inblick i begravningstraditioner över århundradena. Här hittar du den sista viloplatsen för många kända danskar, såsom sagoförfattaren Hans Christian Andersen och filosofen Søren Kierkegaard.

Assistenskyrkogården fungerar också som en frodig park där lokalbefolkningen njuter av picknick bland de många exotiska träden och lekande ekorrar.

Queen Louise Bridge, Köpenhamn. Bild.

Drottning Louises Bro

Bron som förbinder innerstaden i Köpenhamn med pulserande Nørrebro, Dronning Louises Bro, är nästan som en cykelmotorväg.  På soliga dagar fungerar bron även som en populär samlingsplats för lokalbefolkningen.

I varje ände av bron, som byggdes redan 1887, hittar du små kullar av gräsbeklädda skyddsbunkrar från andra världskriget. Detta är ett populärt ställe för lokalbefolkningen att njuta utsikten tillsammans med en välsmakande picknick.

Foto: Martin Heiberg

Superkilen Park, Köpenhamn. Bild.

Superkilen

Superkilen är ett parkområde och en kreativ offentlig plats i Nørrebro som planerades av BIG Group, Superflex och Topotek1. Världsparken är designad med gatumöbler och parkinredning från de ursprungsländer som representeras av det mångfald av etniciteter som finns i området.

Parken är uppdelad i två huvudområden: The Red Square och Black Square. Medan The Red Square erbjuder en miljö för modernt stadsliv med caféer, utomhusmusik, lekplatser och idrottsaktiviteter, är The Black Square en Instagram-favorit bland resenärer med sina livfulla ränder på asfalten, svajande palmträd och en liten utsiktshöjd. En perfekt plats för en välbehövlig kaffepaus.