Hoppa till huvudinnehållet

Upplev hösten med First Hotels

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Upplev hösten med First Hotels

Tips till saker att uppleva i Sverige i höst. Besök en vän du inte sett på länge, vandra i magiska höstfärger längs Höga Kusten eller ta med barnen på roliga höstlovsaktiviteter. Vi har 29 hotell i vårt långsträckta land som väntar på att få ta hand om dig.

Du vet väl att medlemmar i vårt lojalitetsprogram First Member, får minst 11 % rabatt på hotellvistelser, oavsett om det är höst eller inte. För att få tillgång till rabatten måste du logga in på "Min sida".

Är du inte First Member? Bli medlem gratis och få tillgång till rabatten innan du bokar ditt nästa hotelluppehåll.

Upplev storstadspuls eller småstadscharm

Möt hösten i en av Sveriges mysiga städer. Bo på First Hotel Jörgen Kock och se höstlöven skifta färg i en av Malmös alla parker, promenera längs Motala Ström i Norrköping innan du sätter dig till bords i restaurangen på First Hotel Central, eller besök Värmlands Vikingacenter 20 minuter med bil från First Hotel Royal i Säffle.

Visste du förresten att Stockholm är perfekt för att upptäckas till fots eller till sjöss, och att du både kan paddla kajak och vinterbada mitt i Stockholm? Bo på något av våra hotell i Stockholm och upptäck variationen och mångfalden den svenska huvudstaden erbjuder. Från vårt hotell på Göteborg Centralstation tar du dig enkelt till både konsertupplevelser, bra shopping och Halloween på Liseberg (2 oktober – 7 november).

Om du vill uppleva Sveriges östkust rekommenderar vi gärna renässansstaden Kristianstad. Från First Hotel Christian IV är det kort väg till Naturum Vattenrike i Kristianstads Biosfärområde mitt i stan. Tar du dig sedan vidare norrut kan du gärna göra ett stopp på anrika First Hotel Statt i Karlskrona, innan färden går vidare till First Hotel Witt i Kalmar med populära attraktioner som Kalmar Slott, Kalmar Konstmuseum och Domkyrkan.

Höstmysiga Gotland

Visste du att Gotland firar den gotländska tryffeln under en hel månad? Från 15 oktober till 15 november har du möjlighet att delta på tryffeljakt, prova tryffel-after work eller söka efter det exklusiva ”svarta guldet” tillsammans med din hund, samt mycket mer. Det hela avslutas med en Tryffelfestival helgen 19 – 21 november. Perfekt för dig som vill piffa upp smaklökarna med en extra boost i höstmörkret.

Besöker du Gotland med familjen under höstlovet vecka 44 så har både Lummelundagrottan, Gotlands djurpark och Gotlands museum öppet. Dessutom anordnas det en Spökvandring i Visby – för den som vågar – den 29 oktober som en lite kuslig start på allhelgonahelgen.

Bor du på First Hotel Kokoloko, två minuter med bil från färjeterminalen, har du en bra utgångpunkt till att uppleva hela ön. Hotellet är familjevänligt med rum som har både kök, fantastisk havsutsikt och separata sovrum.

Aktiva dagar i Jönköping, Skövde och Bengtsfors

Passa på att uppleva höstlovsfirande med stort H vecka 44 i Jönköping. Vad sägs om att gå på skattjakt på Visingsö, hoppa loss på trampolinparken Yoump, ta en avstickare till polkagrisstaden Gränna eller, om du vågar, gå på Fright Nights spökvandring på Ekhagsvallen.

För den som önskar en något lugnare höst erbjuder Jönköping med omnejd flera aktiviteter. Gå på höstmarknad, vandra längs sprakande höststigar genom Gränna, upplev teater, museer eller bara ta en fika på ett av stadens mysiga kaféer. Bo bekvämt på First Hotel Jönköping så har du en bra utgångspunkt till det mesta.

Har du vägarna förbi Dalsland så kan vi rekommendera paketet Vandring i Bengtsfors. Bo på First Hotel Bengtsfors och upplev den vackra naturen runt hotellet. Här finns många fina vandringsleder i olika längd och svårightesgrad.

I Skövde ligger First Hotel Billingehus i direkt anslutning till Billingens fritidsområde. Här har du rikliga möjligheter till motion och naturupplevelser tillsammans med både Skogsmulleriket och lekplatsen Äventyret. 

Höstfäger längs Höga Kusten

Vi rekommenderar också att du besöker Höga Kusten som finns på UNESCO: s lista över världskultur- och naturarv. Området är känt för naturaktiviteter under hela året. Ta på dig vandringsstövlarna och prova en av de många vandringslederna i området, besök Västanåfallet, ett av Sveriges högsta vattenfall, eller passa på att uppleva den vackra skärgården.

Från våra hotell längs Höga Kusten har du alla möjligheter att få med dig höstens vackraste dagar. Passa på att ta en hotellnatt i Sundsvall i något av First Hotel Strands nyrenoverade rum, upplev charmen på anrika First Hotel Statt i Örnsköldsvik, besök prisvinnaren Härnö Gin i Härnösand om du bor på First Hotel Stadt, eller parkera bilen enkelt och bekvämt rätt utanför hotellentrén på First Hotel Kramm i Kramfors. Alla hotellen går under den gemensamma nämnaren ”närhet till Höga Kusten” med möjlighet till natursköna upplevelser, oavsett årstid.

Tid för skidåkning, skridskoåkning och andra vinteraktiviteter?

Höstvädret är ju som bekant varierande. Det kanske är lite tidigt än men utöver hösten händer det ju att snön lägger sitt vita täcke över utvalda platser i landet. Chansen är oftast större ju längre norrut man kommer.

Bor du på First Hotel Dragonen i Umeå och har tur, så kanske du kan uppleva dansande norrsken, eller prova hundspann i norra Sveriges vilda natur. Och oavsett om inte snön lagt sig till rätta i Tällberg eller inte, kan du fortfarande se hur de berömda Dalahästarna tillverkas, eller beskåda skönheten över sjön Siljan.

Vill du hellre uppleva en del av Sveriges konsthistoria så ligger både Carl Larsson-gården i Sundborn och Zornmuseet i Mora väl inom räckhåll för en dagstur från våra hotell i Tällberg.

Upplev Norge och Danmark i höst

Gränserna är öppna! Varför inte ta turen till pittoreska Odense i Danmark, staden där den berömde författaren H.C. Andersen växte upp. Bor du på First Hotel Grand har du fem minuter till centralstationen och nära till de flesta av "sagostadens" alla attraktioner.

Eller besök vårt vackra grannland Norge. Med enastående naturupplevelser längs djupa fjordar och höga fjäll blir hösten verkligen ett minne för livet. Bor du på något av våra hotell i Norge har du möjlighet att uppleva det mesta landet har att erbjuda både när det gäller natur, shopping och matupplevelser.