Hoppa till huvudinnehållet

Sommarsemester med stora upplevelser och lokala pärlor

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Sommarsemester med stora upplevelser och lokala pärlor

Du behöver inte resa långt för stora upplevelser. Norges långsträckta land bjuder på många fina äventyr för både stora och små. Här finner du våra bästa restips för innehållsrika semestrar i Norge.

Kom ihåg att medlemmar från 11 % rabatt på övernattning, och att rabatten kommer i tillägg till andra kampanjer och erbjudanden.

Lillehammerregionen – Norges största upplevelseeldorado

I Lillehammer hittar du allt du behöver för en lyckad sommarsemester. Sport, äventyr, familjeaktiviteter, avslappning och kultur. I den charmiga staden hittar du den mysiga gågatan med historiska träbyggnader och flera små specialaffärer och gallerior.

Lillehammer erbjuder varierade aktiviteter för barn i alla åldrar. Hunderfossen Eventyrpark, Lilleputthammer, Jorkestad Fritidsbad, Lekland och Barnas Gård för att nämna några. Utöver det rekommenderar vi Marihaugen som är Norges största friluftsmuseum. Här kan du se hur man bodde förr i tiden. Gillar du kulturella upplevelser så är Lillehammer konstmuseum platsen för dig.

Lillehammer är också en perfekt startpunkt oavsett om du gillar att vandra i fjällen, fiska, paddla kajak eller uppleva naturen från hästryggen. Om du föredrar aktiviteter med fart och fläkt i rekommenderar vi Hafjell Bikepark, klätterparken eller forsränning i sjön Sjoa.

Bo på First Hotel Breiseth som ligger mitt i Lillehammer, men ändå i lugna omgivningar.

oslo

Besök Oslo - huvudstaden som har allt

I Norges vackra huvudstad kan du uppleva mat, musik och museer i världsklass. I kombination med en lugn stund i skogen eller en båttur och ett svalkande dopp i Oslofjorden blir detta en perfekt semester i sommar.

Vad sägs om att besöka det helt nya Nationalmuseet med Norges största samling av konst, arkitektur och design? Eller utforska stadens nyaste stadsdel Bjørvika, med Deichmanska biblioteket, operahuset och höghusen i Barcode, som har gett staden en ny skyline. Här finns också nya Munchmuseet, och oslobukta – ett helt nytt område i stadsdelen med ett varierat utbud av restauranger, unika byggnader, en vattenlekplats för barn och en stor badbrygga. Strosarar du ut till Sørenga finns det möjligheter till bastubesök, urbana stränder och kajakpaddling.

Passa också på att besöka några av stadens stora skulpturparker, Vigelandsparken eller Ekeberg, eller ta med picknick-korgen till Botaniska trädgården. Eller vad sägs om en spöktur på Akershus Festing, se riktiga vikingaskepp i Vikingaskeppsmuseet och historiska hus och stavkyrkor på Norska Folkemuseet? Tar du spårvagnen upp till Holmenkollen belönas du med en fantastisk utsikt över staden och Oslofjorden, samtidigt som du har den en perfekt utgångspunkt för vandring i Nordmarkas skogar. Oslo erbjuder också en mängd aktiviteter för barn, som klätterparker, Tekniska museet, nöjesparken Tusenfryd och Popsenteret, ett äventyrsmuseum för norsk populärmusik, och mycket mer.

Om du föredrar shopping har Oslo en mängd butiker, gallerior och specialbutiker. Staden har ett brett utbud av restauranger, kaféer och barer, där du hittar allt från gatumat, populära mathallar till det bästa som det nordiska köket har att bjuda på och restauranger med Michelinstjärnor.

Bo på centrala First Hotel Millennium som ligger mitt emellan Oslos centralstation och Aker Brygge, med huvudgatan Karl Johan och riksmötet Stortinget precis runt hörnet, så har du nära till det mesta.