Hoppa till huvudinnehållet

Äventyrliga upplevelser i Odense

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Äventyrliga upplevelser i Odense

Med sin placering mitt på Fyn är äventyrsstaden Odense en naturlig bas när du besöker ”Danmarks trädgård”. Danmarks grönaste storstad är fyllt med charmiga gågator, museer och imponerande events – och dessutom är det författarens H.C. Andersens födelsestad. Odense – och Fyn – bjuder på upplevelser för barnfamiljer, romantiska dater, konstintresserade och alla där emellan.

Besök H.C. Andersens Odense

Odense är en av Danmarks äldsta städer och överallt kan du märka historiens vingslag. Res tillbaka i tiden i Odenses gamla stadsdel där H.C. Andersen växte upp och fick inspiration till sina många äventyr.

Här kan du också uppleva stadens nya attraktion, H.C. Andersens Hus, ett komplett upplevelserum där ljud, ljus och arkitektur ger dig möjlighet att återuppleva författarens välkända sagor, samtidigt som du ser dem från nytt perspektiv.

Birka Vikingastaden

Upplev en bit av Danmarks historia

Vi rekommenderar också ett besök i Den Fynske Landsby, ett friluftsmuseum med en komplett stadsbymiljö där nutiden möter förtiden. Museet omfattar mer än två dussin möblerade gamla byggningar, husdjur, en väderkvarn och ett gatudamm. Här kan du lära om livet i Danmark på 1800-talet.

Längtar du efter mer historia är danska järnvägsmuseet, Danmarks Jernbanemuseum också värt ett besök. Som det största järnvägsmuseet i Skandinavien rymmer museet 19 järnvägsspår fyllda med historiska lok och vagnar. Museet ligger precis bakom centralstationen Odense Banegård Center och gör det möjligt för unga och gamla att utforska de danska järnvägarnas historia på nära håll.

I Odins Odense kan du gå helt tillbaka till järnåldern och vikingatiden samtidigt som du lär dig om hur det var att bo i Danmark då vikingarna tog världen med storm.

Kultur och upplevelser kallar

Om du har barn med dig när du besöker Odense, eller bara är intresserad i exotiska djur så är Odense Zoo öppet 365 dagar om året. Odense Zoo är en av Europas bästa zoologiska djurparker och erbjuder en unik och fantastisk upplevelse.

Önskar du att utforska staden i eget tempo och upptäcka instavänliga krogar, gömda pärlor och alla äventyrsskulpturer på egen hand, kan du testa appen Storyhunts, eller besöka VisitOdense. Här får du tillgång till digitala stadsvandringar och olika rutter som ger dig möjlighet att upptäcka nya sidor av Odense.

En kort körtur från Odense hittar du Egeskov slott, en av Europas finaste renässansbyggningar med en imponerande trädgård, spiror, en riktig vallgrav och en riddarsal. Det livfulla slottet är en familjevänlig destination med en stor park, Tree Top Walking, en labyrint och gamla leksaker. Och det allra bästa? Du kan faktiskt komma in på slottet och se den fantastiska interiören. Här kan både stora och små lätt bruka en hel dag med upplevelser.

fasadTakterrass First Hotel Grandrestaurangrestaurangrestaurang

First Hotel Grand – din bas på Fyn

First Hotel Grand ligger central i Odense och är en utmärkt utgångspunkt för att utforska vad Fyn och Odense har att bjuda på. När du blir mätt av stora upplevelser, kan du vända tillbaka till hotellet och njuta en läcker måltid på Restaurant Grand. Restaurangens signaturmeny är framtagen med direkt inspiration från 1932.

Tänk på att du som First Member får minst 11 % rabatt när du bokar direkt på våra hemsidor – bara kom ihåg och logga in först. Du kan också kombinera din medlemsrabatt med utvalda erbjudanden för att få ännu mer rabatt på din hotellvistelse.