Hoppa till huvudinnehållet

Sommarsemester i Øst- och Sørlandet

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Sommarsemester i Øst- och Sørlandet

Norge är vackert på sommaren och erbjuder många spännande aktiviteter för både vuxna och barn. Vad sägs om att besöka landets största sjö i Hamar och ett av landets största familjeparker i Lillehammer? Eller kanske åka till Kristiansand och uppleva djurparken med exotiska djur?

Upplev Hamar
Hamar är en perfekt plats för alla som vill ha en aktiv semester, med ett stort utbud av aktiviteter och attraktioner. Hamar ligger vid Mjøsa, Norges största sjö. Här kan du åka med Skibladner, världens äldsta hjulångare som fortfarande är i drift, och njuta av den vackra naturen runt sjön.

Domkyrkoudden i Hamar ligger Hedmarksmuseet som är ett av Norges största medeltidsmuseer. Museet berättar om tiden från vikingarna fram till i dag. Här finns också landets största museiörtagård med över 400 olika växter.

Vikingaskeppet är en modern multihall med spännande arkitektur. Här genomförs varje år många stora mässor och kulturella evenemang. Anläggningen byggdes för OS i Lillehammer 1994, och är en av världens största skridskohallar.

Upplev Lillehammer
Lillehammer-regionen erbjuder ett brett utbud av utomhusaktiviteter. Lillehammer och Gudbrandsdalen är ett paradis för barnfamiljer, oavsett om ni planerar för en långsemester, minisemester eller helgutflykt.

Ta en tur till Hunderfossen Familjepark som är bland de största i sitt slag. Familjeparken har ett brett utbud av aktiviteter och upplevelser för barnfamiljer, med fokus på familjer med barn i åldrarna 1–13 år.

Foto: Brox - Visitnorway.com

Besök Barnens gård som ligger bara några meter från Hunderfossen Familjepark. På Barnens gård kan både stora och små umgås med djuren. Här har man möjlighet att mata lammen, hälsa på getterna eller känna värmen från en kanin i famnen.

Åk en sväng till Maihaugen, ett av Norges största museer. Maihaugen är ett levande museum som erbjuder både kulturupplevelser och familjeaktiviteter. På sommaren arrangeras mängder av aktiviteter, föreställningar och rundturer för människor i alla åldrar på friluftsmuseet.

Bo på First Hotel Breiseth med närhet till alla sevärdheter i Lillehammer.

Upplev Kristiansand
Kristiansand är den största staden på Sørlandet och definitivt värt ett besök. Kristiansand har mycket att erbjuda för både familjer, par och ensamresenärer.

Ta en tur till djurparken i Kristiansand som är öppen varje dag året runt. Ta tåget genom Hackebackeskogen och hälsa på Klas Klättermus, Mickel Räv, Mårten Skogsmus, Bamsefar och de andra.

En sväng till vattenparken är aldrig fel, det passar både stora och små. Aquarama i Kristiansand är en komplett anläggning med äventyrsbad, simbassäng, svikthopp, spa, gym, sporthall och olika aktiviteter.

Eller vad sägs om att göra en mer kulturell utflykt och besöka Kilden Teater och konserthus – Sørlandets största kulturbyggnad – eller köra ett hundra år gammalt ånglok på museijärnvägen Setesdalsbanen?

Checka in på ett av våra hotell och njut av några sköna semesterdagar. Vi serverar härlig frukost och bäddar sängen så att du kan använda tiden till just det du vill!