Hoppa till huvudinnehållet

Sensommar på Jylland

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Sensommar på Jylland

Det finns nog inget vackrare än Jylland på sensommaren. Det kan fortfarande vara varmt, och ljuset är fantastiskt. Promenera runt i Latinerkvarteren i Aarhus, upplev Ålborg från sjösidan eller gå på upptäcktsfärd i några av Koldings vackra och spännande museer.

Aarhus – Europeisk kulturhuvudstad 2017
2017 är ett speciellt år – i år är nämligen Aarhus europeisk kulturhuvudstad. Under 2017 firar vi därför de ”folkliga” traditionerna. Då presenterar den nya kulturen allt som finns att erbjuda inom områden som konst, teater, dans, musik, litteratur och hantverk i relation till gastronomi, arkitektur och design.

Mitt i Aarhus ligger vackra First Hotel Atlantic som med sitt fantastiska läge i hjärtat av allt som händer när Aarhus och dess omgivningar förvandlas till en sjudande och pulserande smältdegel.

Läs mer om Aarhus 2017 här

Se Ålborg från vattnet
Ålborg har genomgått något av en omvandling på senare år och nu kan du uppleva stadens nya hamnområde från vattnet. Hoppa på en miljövänlig, soldriven GoBoat, njut av en härlig picknick ombord med vänner eller familj och upptäck med egna ögon varför Ålborg kallas ”Nordens Paris”.

Museer
Jylland är översållat med underbara, intressanta och lärorika museer såsom ARoS i Aarhus, där du kan njuta av den spektakulära utsikten från den berömda regnbågen på översta våningen. I utkanten av Aarhus finner du även Moesgaard Museum som, i samband med att Aarhus är Europas kulturhuvudstad, har flera fantastiska och spännande utställningar, där man bland annat kan gå i vikingarnas fotspår.

I Ålborg kan du uppleva KUNSTEN Museum of Modern Art. Museibyggnaden ritades av den världsberömde finske arkitekten Alvar Aalto, Elissa Aalto och Jean-Jacques Baruël, och är den enda museibyggnaden utanför Finland som Aalto har ritat. Museet erbjuder många permanenta utställningar men även flera tillfälliga dito av både danska och utländska konstnärer.

Kolding skäms heller inte för sig. Här kan du till exempel besöka Koldinghus med anor från början av 1200-talet. Här kan du utforska det gamla medeltidsslottet eller uppleva spännande utställningar.

Slutligen får du heller inte missa TRAPHOLT – ett museum för modern konst och design som ligger strax utanför Kolding. Museet är byggt i en vacker park med utsikt över Koldingfjorden och har mångskiftande utställningar med konst, design och konsthantverk. Här hittar du också en unik samling med dansk möbeldesign.

Kul på sommarland – och Legoland
Om du reser med barn får du inte missa ett par fantastiska upplevelser i de stora nöjesparkerna. Fårup Sommarland är Nordjyllands bästa nöjespark, där det garanterat finns massor av roligheter för både stora och små. Och i Djurs Sommerland kan du testa säsongens stora nyhet ”Drakkungen” som är Europas snabbaste och längsta berg-och-dalbana för hela familjen.

Och naturligtvis är det obligatoriskt att besöka Legoland. Det är svårt att inte förälska sig i denna pärla. Från First Hotel Kolding är det bara 35 minuters bilresa till denna stora upplevelse.

Vi har tre fina hotell i Aarhus, Ålborg och Kolding. Således har du nära till alla sevärdheter, de bästa restaurangerna och alla andra berömda och roliga attraktioner. På First Hotel Atlantic, First Hotel Aalborg och First Hotel Kolding erbjuder vi också gratis WiFi, bekväma sängar och en atmosfär och stämning som fulländar din vistelse på Jylland.

Välkommen till sensommaren på Jylland.

Koldinghus

Vattnet i Aalborg

KUNSTEN - Museum of Modern Art i Aalborg

Bäcken mitt i Århus

Legoland