Hoppa till huvudinnehållet

Restaurang Reisen

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Reisen restaurang & bar i Stockholm

Restaurang Reisen på First Hotel Reisen i Gamla stan, Stockholm, erbjuder förstklassig utsikt över Stockholms ström. Restaurangen ligger ett par steg från Kungliga slottet och all historik som Gamla stan erbjuder.

På Restaurang Reisen serverar vi traditionell svensk mat från vår à la carte meny. Du kan även äta läckra smårätter i vår bar. Baren, Reisen Bar serverar cocktails, drinkar och har ett brett utbud av öl och vin.

För våra övernattande gäster ingår vår erkända kvalitetsfrukost i rumspriset. Frukosten serveras i restaurangen.

restaurang

Frukost ingår

Vi gillar frukost! Därför ser vi till att den är rejäl, god och full av vitaminer. Allt på det dignande buffébordet är lagat i vårt kök. Många av råvarorna är ekologiska, och om möjligt fairtrade.

Du slår dig ner vid ett uppdukat frukostbord och blir serverad en egen kanna med kaffe eller te. Sedan är det bara att ta för sig och njuta av en god och lugn frukost i behaglig miljö.

Frukost serveras:

  • Vardagar: 06:30-10:00
  • Helger: 07:00-11:00

Bor du inte här men vill äta?
Välkommen. Självklart kan gäster som inte övernattar på hotellet också komma och njuta vår fantastiska frukostbuffé. Ring gärna innan och anmäl ditt intresse.

restaurang

Restaurang Reisen

Ät vällagad traditionell svensk mat och njut av utsikten över vattnet mot Blasieholmen och Skeppsholmen. Under vardagar serverar vi lunch, och middag alla dagar i veckan, förutom från slutet av november och i december då vi dukar upp julens populära skaldjursbuffé.

Menyer & boka bord
Se vår à la carte-meny här (pdf)

Se vår dessertmeny här (pdf)

Se vår vinmeny här (pdf)

Boka bord online här

 

Öppettider:
 - Måndag: 11:30-23:00
 - Tisdag-torsdag: 11:30-00:00
 - Fredag: 11:30-01:00
 - Lördag: 14:00-01:00
 - Söndag: 17:00-23:00

Lunch måndag-fredag 11:30-14:00
Begränsad meny 14:00-17:00
Full à la carte 17:00-23:00

restaurang

Reisen Bar

En av stans bästa barer! Reisen Bar har vid flera tillfällen nominerats som en av Stockholms bästa barer och hyllas av DN och Nöjesguiden. Självklart för läget och atmosfären men främst för cocktailmenyn samt det innovativa ölutbudet.

Inled kvällen med en fördrink eller kom och häng ett tag och prova våra cocktails. Självklart serveras även vin, kaffe och smårätter liksom en sängfösare.

Öppettider:
 - Måndag - torsdag: 16:00 – 24:00
 - Fredag - lördag: 16:00 – 01:00
 - Söndag: 17:00 - 23:00

restaurang

Fest och middag i anrik miljö

Vid större middagar och fester för upp till 80 gäster öppnar vi Inre Baren, som på 1600-talet var packhus. De grova träplanken, väggarna och taket är original.

Privata middagar och cocktails för upp till 16 personer kan också hållas i Per Brahe. De två rummen har originalinredningen från S/S Per Brahes matsal och salong. Fartyget sjönk i Vättern i november 1918 och många drunknade, däribland konstnären John Bauer med familj. Efter fyra år under vatten bärgades fartyget och nu är inredningen här.