Lunchmeny Restaurang Statt
VECKA 17
Måndag
Persiljejärpar med gräddsås, rårörda lingon, parmesan rostad brysselkål & kokt potatis
Stekt kolja med vitvinssås, grönärtspuré & dillslungad potatis
Tisdag
Örtstekt kycklingfilé med svamprisotto, madeirasky, rosmarin & lime rostade morötter
Rimmad oxbringa med pepparrotssås, kokt potatis & timjanstekta rotsaker
Onsdag
Honung, ingefära & chilimarinerad fläskkarré med sötpotatispuré, bbq-sås & friterad klyftpotatis
Ugnsbakad kummelfilé med senapssås, fänkålscrudité & kokt potatis
Torsdag
Gräddig viltskavsgryta med enbär, timjan, svamp & morötter serveras med potatismos & rårörda lingon
Fläskmedaljonger med bearnaise, friterad klyftpotatis & bakad tomat
Ärtsoppa med rimmat sidfläsk, pannkakor med sylt och vispad grädde
Fredag
Kalv tri tip med potatisgratäng, fransk grönpepparsås & vitlöksstekta vaxbönor
Bouillabaisse med saffransaioli & vitlöksbröd
Veckans vegetariska 159 kr
Rotfrukts Bourguignon med steklök & svamp serveras med potatismos
Veckans Sallad 159 kr
Tonfisksallad med kokt ägg, oliver, rödlök, sparris, basilika, lime & dijondressing
Veckans Pasta 159kr
Spagetti med gräddstuvad köttfärssås, champinjoner & majs
Veckans burgare 195 kr
Statts dubbla smashburgare med kött från Diléns, ädelostmelt, rödlöksmarmelad, krispsallad, tomat, silverlök, bacon, cheddarost, dijonaise, saltgurka, hembakt briochebröd, pommes & aiolidip
Kontakta oss
Ring: +46 660 26 55 90
Mejla: ornskoldsvik@firsthotels.se
Lunchen serveras
Måndag - fredag: 11:00-13:30
Dagens lunch
149 SEK inkl. stor salladbuffe, veckans soppa, hembakat bröd och kaffe.