Hoppa till huvudinnehållet

Klassisk kanalresa i Dalsland 3, 5 eller 7 dagar dagar

Klassisk kanalresa i Dalsland 3, 5 eller 7 dagar dagar

Upplev Dalsland på bästa tänkbara sätt, med en klassisk kanalresa på Dalslands Kanal. Njut dessutom av närproducerad god mat och dryck och sov skönt med två till 6 nätter på sjönära hotell.

3 dagarspaket 

Dag 1: Incheckning på First Hotel Bengtsfors med tillgång till gym, pool och bastu. Trerätters middag, sov gott i ett dubbelrum och vakna till vår fräscha frukostbuffé. 

Dag 2: Båttur med lunch på Dalslands Kanal. Båtresan tar dig över vackra sjöar, genom de grävda kanalerna och i slussar. Lunch serveras ombord under färd och ni är framme i Håverud ca kl 14,30. Håverud är hjärtat av Dalslands Kanal med den berömda akvedukten, där finns också Dalslands center, Dalslands Kanalmuseum, Aqveduktshoppen och Håveruds rökeri och Brasseri. 

Tåget "De Vackra Vyars Järnväg" (DVVJ) avgår kl 15,30 (alt kl 18,02) och du är tillbaka i Bengtsfors kl 16,09 (alt kl 18,35)

Åter på First Hotel i Bengtsfors avnjuter ni en trerätters middag.

Dag 3: Efter en god natts sömn väntar vår goda frukostbuffè innan hemresa.

5 dagars paket 

2 nätter på First Hotel i Bengtsfors inklusive 3 rätters meny båda kvällarna, tillgång till bastu och utomhuspool. Besök Bengtsfors centrum för shopping, ta en tur på Brända berget eller ett besök till Halmens hus och godisfabriken.

En kanalresa med lunch genom Dalslands kanal, checka in med 2 nätter på vackra Håveruds hotell. 2 rätters middag serveras båda kvällarna och ni har tillgång till spa och möjlighet att hyra kajaker eller basta. Utforska Aqvedukten och Dalslands center. Återresa med rälsbussen till bilen som är kvar i Bengtsfors.

7 dagars paket 

Lägg till ytterligare 2 nätter på vackra Baldersnäs, här njuter ni naturen parad med lyxiga middagar, 3 rätters och 5 rätters menyer inklusiva vinpaket ingår. Fika vid ankomst och lunchpaket att ta med. Bada i Laxsjön, hyr cyklar, kajaker eller SUPbräda, ta en härlig strandpromenad runt halvön.

Bokning och boendeperiod

Paketet är bokningsbart med ankomst juni - augusti.

Kontakta oss på bengtsfors@firsthotels.se för att boka.

3 dagarspaket inkluderar:

  • 2 x nätters boende i Standard dubbelrum
  • 2 x Trerätters middag
  • 2 x Smakrik frukostbuffé
  • Gratis WiFi
  • Tillgång till gym, utomhuspool och bastu
  • Biljett till båttur med lunch på Dalslands Kanal, Bengtsfors-Håverud
  • Återresa med DVVJ-rälsbuss/tåg Håverud-Bengtsfors
  • Trerätters middag

 

 + 3-dagarspaket fr 3775 kr/pers i delat dubbelrum
 + 5-dagarspaket fr 6595 kr/pers i delat dubbelrum
 + 7-dagarspaket fr 12750 kr/ pers i delat dubbelrum

 + 350 kr per natt i enkelrumstillägg