Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Tällberg

Besöker du – eller planerar du att besöka – Tällberg och Dalarna? Du har säkert hört talas om fantastiska sevärdheter och upplevelser som Orsa Rovdjurspark, sjön Siljan och Dalhalla utomhusscen.

Men Tällberg och dess omgivningar har mer att erbjuda. Kolla in våra tips nedan, eller kontakta oss i personalen om du behöver fler tips på vad du hitta på när du besöker oss.

utomhus

Siljan

Ett stenkast från hotellet ligger sjön Siljan som fungerar lika bra att besöka oavsett årstid.

Här hittar du fina badplatser, lekplatser och promenadstråk. Skulle du vilja ta en sommartur med ångbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa beger du dig enklast till Rättvik eller Leksand för avgång.

När isen ligger tryggt på sjön kan man snöra på sig skridskorna eller längdskidorna och ge sig iväg på en vacker naturupplevelse med snötäckta vyer. Kom tillbaka till hotellet med rosiga kinder för en härlig middag.

Dalahästar

Tillverkning av Dalahästar

I Nusnäs, ca 40 minuter med bil från Tällberg tillverkas de ikoniska Dalahästarna, som med sin långa tradition bakom sig inte längre bara är en symbol för Mora och Dalarna, utan hela Sverige.

Hästarna täljs och målas för hand, och du har möjlighet att följa arbetet och historien på nära håll. Besök Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd för tider, priser och beställning av din egen Dalahäst.

dalhalla

Dalhalla utomhusscen

Ska du på konsert eller teater på den storslagna utomhusscenen Dalhalla? Då passar det perfekt med en övernattning på ett av våra hotell i Tällberg som ligger ca 25 minuter med bil från Dalhallascenen.

Det gamla kalkbrottet som numer får besök av såväl svenska artister som artister från hela världen i alla slags musikgenrer är en fantastisk upplevelse. De höga och nästintill vertikala kalkbergsväggar ger tillsammans med lagunens smaragdgröna vatten en helt unik miljö och klang som bara måste upplevas.

Orsa Rovdjurspark

En timme med bil från hotellet ligger Norra Europas största rovdjurspark, nämligen Orsa Rovdjurspark. Här kan du se björnar, Sibiriska tigrar, leoparder, lodjur och många fler spännande djur. Dessutom finns är även världens näst största isbjörnanläggning, Polar World.

Planera gärna en heldag vid besöket så att du hinner med allt. Det finns både restauranger och kaféer i parken om du inte vill ta med egen matsäck.

Zorngården & Zornmuseet

Se och upplev hemmet till en av Sveriges största konstnärer. I Mora, cirka 50 minuter med bil från Tällberg och hotellet ligger Zorngården - hemmet till Anders Zorn och hans fru Emma. I detta ovanliga konstnärshem bjuds besökaren på flera överraskningar där olika konststilar, dalatradition och egendesignade möbler blandas om vartannat.

Passa även på att besöka Zornmuseet som innehåller världens största samling av Anders Zorns verk i form av akvareller, skulpturer, etsningar och oljemålningar.