Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Tällberg

Är du klar för ett besök på Sagolandet Tomteland, en konsert i Dalhalla eller se hur Dalahästarna tillverkas? Hotellets läge gör First Hotel Klockargården till en utmärkt bas för att utforska Tällberg med omnejd.

Se våra tips på saker att göra i Tällberg och Dalarna nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

utomhus

Siljan

Ett stenkast från hotellet ligger sjön Siljan som fungerar lika bra att besöka oavsett årstid.

Här hittar du fina badplatser, lekplatser och promenadstråk. Skulle du vilja ta en sommartur med ångbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa beger du dig enklast till Rättvik eller Leksand för avgång.

När isen ligger tryggt på sjön kan man snöra på sig skridskorna eller längdskidorna och ge sig iväg på en vacker naturupplevelse med snötäckta vyer. Kom tillbaka till hotellet med rosiga kinder för en härlig middag.

hantverksgard

Dalahästtillverkning

I Nusnäs, ca 40 minuter med bil från Tällberg tillverkas de ikoniska Dalahästarna, som med sin långa tradition bakom sig inte längre bara är en symbol för Mora och Dalarna, utan hela Sverige.

Hästarna täljs och målas för hand, och du har möjlighet att följa arbetet och historien på nära håll. Besök Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd för tider, priser och beställning av din egen Dalahäst.

dalhalla

Dalhalla utomhusscen

Ska du på konsert eller teater på den storslagna utomhusscenen Dalhalla? Då passar det perfekt med en övernattning på ett av våra hotell i Tällberg som ligger ca 25 minuter med bil från Dalhallascenen.

Det gamla kalkbrottet som numer får besök av såväl svenska artister som artister från hela världen i alla slags musikgenrer är en fantastisk upplevelse. De höga och nästintill vertikala kalkbergsväggar ger tillsammans med lagunens smaragdgröna vatten en helt unik miljö och klang som bara måste upplevas.

våffla

Kafé Dalmål

Är du sugen på en riktigt god fika med härligt frasiga våfflor? Bra, för mitt i Tällberg och granne med hotellet ligger Dalmål Kafé & Kök.

Kaféet har serverat stora frasiga våfflor ända sedan 1953 och är en populär plats med många stammisar. Kaféet har också alkoholservering och serverar mat med en stor portion kärlek.

Tällbergs Hemslöjd

I samma hus som Dalmål Kafé & Kök ligger ett av ortens mysigaste utflyktsmål; Tällbergs Hemslöjd. Här hittar du inredning och hemslöjd i alla dess former.

Botanisera bland vackra textilier, smidesverk, sköna hudvårdsprodukter, souvenirer, presenter och mycket mer.