Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Tällberg

Letar du efter saker att göra i Tällberg och Dalarna? Hotellet är en utmärkt utgångspunkt om du vill spendera en dag på Sagolandet Tomtelandet, gå på konsert i Dalhalla eller se hur man tillverkar Dalahästar i Nusnäs.

Se våra tips på saker att göra i Tällberg nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

äventyr

Sagolandet Tomteland

Träffa tomten året runt. Strax utanför Gesunda, en timmes bilfärd från Tällberg ligger Sagolandet Tomteland – en plats fylld med trolldom, magi och fantasi.

Här möter du Sagofen, älvorna, nissarna och många fler av Tomtens vänner som alltid är klara för lek och skoj.

Tomtelandet är en perfekt heldagsutflykt för familjer på besök i Tällberg.

utsikt siljan

Siljan

Ett stenkast från hotellet ligger sjön Siljan som fungerar lika bra att besöka oavsett årstid.

Här hittar du fina badplatser, lekplatser och promenadstråk. Skulle du vilja ta en sommartur med ångbåten S/S Engelbrekt eller K-märkta M/S Gustaf Wasa beger du dig enklast till Rättvik eller Leksand för avgång.

När isen ligger tryggt på sjön kan man snöra på sig skridskorna eller längdskidorna och ge sig iväg på en vacker naturupplevelse med snötäckta vyer. Kom tillbaka till hotellet med rosiga kinder för en värmande bastu eller härlig middag.

dalahästar

Dalahästar i Nusnäs

I Nusnäs, ca 40 minuter med bil från Tällberg tillverkas de ikoniska Dalahästarna, som med sin långa tradition bakom sig inte längre bara är en symbol för Mora och Dalarna, utan hela Sverige.

Hästarna täljs och målas för hand, och du har möjlighet att följa arbetet och historien på nära håll. Besök Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd för tider, priser och beställning av din egen Dalahäst.

dalhalla

Dalhalla utomhusscen

Ska du på konsert eller teater på den storslagna utomhusscenen Dalhalla? Då passar det perfekt med en övernattning på ett av våra hotell i Tällberg som ligger ca 25 minuter med bil från Dalhallascenen.

Det gamla kalkbrottet som numer får besök av såväl svenska artister som artister från hela världen i alla slags musikgenrer är en fantastisk upplevelse. De höga och nästintill vertikala kalkbergsväggar ger tillsammans med lagunens smaragdgröna vatten en helt unik miljö och en klang som bara måste upplevas.

leksand sommarland

Leksand Sommarland

Besöker du oss under sommarmånaderna med familjen rekommenderar vi en tur till Dalarnas semesterparadis, Leksand Sommarland.

På sommarlandet, som ligger precis vid vackra Siljan, hittar du över 80 olika attraktioner i både vattnet och på torra land för stora och små.

Från hotellet tar det bara 15 minuter med bil till Leksand Sommarland.