Hoppa till huvudinnehållet

Tällberg

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Hotell och sevärdheter i Tällberg, Dalarna

First Hotels har tre hotell i Tällberg; First Hotel Gyllene Hornet, First Hotel Villa Långbers och First Hotel Klockargården. Tällberg och Dalarna är populärt för semesterfirare. Här finns många fina sevärdheter och omtyckta utflyktsmål som passar de flesta.

Ett exempel är Dalhalla, det gamla kalkbrottet som numer används för evenemang och konserter. Är du på familjesemester med barn i Dalarna hittar du Orsa Rovdjurpark, Leksand Sommarland, Sagolandet Tomteland och Nusnäs Dalahästtillverkning inom en timmas körtur från ett av våra tre hotell i Tällberg.

Vill du hellre uppleva en del av Sveriges konsthistoria ligger både Carl Larsson-gården i Sundborn och Zornmuseet i Mora väl inom räckhåll för en dagstur från hotellen. Gillar du golf så är det bara att packa med klubborna och golfskorna, Tällbergbyarnas Golfklubb ligger endast 5 minuter med bil från ditt hotellrum.

Våra hotell i Tällberg

 • standard dubbelrum
  Tällbergsvägen 28, 79370 Tällberg
  Boka nu!
  First Hotel Gyllene Hornet ligger på en sluttning med utsikt över vackra ängar och sjön Siljan, i den välkända turistorten Tällberg, Dalarna. I Tällberg möts gästen av den fantastiska dalamiljön, hantverket, kulturen och de stolta traditionerna. Hotellets historia går tillbaka till 50‐talet och det har fram till idag utvecklats till ett fullservice resort‐hotell omgivet av en stor naturskön trädgård, och där kärnvärden som omtanke, uppmärksamhet och personligt engagemang möter gästen och...
 • rum
  Siljansvägen 456, 793 70 Tällberg
  Boka nu!
  First Hotel Klockargården ligger mitt i Dalarna med vacker naturskön utsikt över Tällberg och Siljan. Hotellet ligger nära många sevärdheter där du kan njuta av vackra stränder, storslagen natur, fäbodar och byarnas unika hantverk under sommarmånaderna. På vintern är både skidbackar och istäckta sjöar nära till hands. Kom och tillbringa en avkopplande, fridfull helg med oss, eller kittla dina sinnen med aktiva dagar och varierande kvällsnöjen. First Hotel Klockargården är välkänt för att...
 • rum
  Vår Herres Gattu 28, 79370 Tällberg
  Boka nu!
  First Hotel Villa Långbers ligger i centrala Dalarna, med fantastisk utsikt över Tällberg, Siljan och de omgivande bergen. Hotellets 52 rum är inhysta i två stora byggnader, samt ett antal mindre villor. Utsiktsplatsen på taket av hotellet är väl värd ett besök, eftersom den omgivande naturen är lika vacker när den är klädd i sommargrönt som när den är insvept i gnistrande vit snö.

  First Hotel Villa Långbers är idealiskt för bröllop och konferenser, och vi är specialiserade på att skräddarsy...