Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra

exteriör

GolfStar Lindö

GolfStar Lindö finns tre 18-hålsbanor, Lindö dal, Lindö Park och Lindö äng samt en Pay & Play-bana med 9 hål. Runt klubbhuset finns det också flera övningsområden som du kan använda under tävling eller för träning. I golfreceptionen kan du hyra allt du behöver under rundan.

På anläggningen finns också fullservicerestaurang som är öppen året om, hotellreception, konferensanläggning och relaxavdelning med spa och bastu.

Roslagsleden Vallentuna

Roslagsleden

Roslagsleden är en vandringsled som sträcker sig längs vikingarnas vattenvägar och som passerar genom Sollentuna, Täby, Vallentuna, Österåker och Norrtälje. Träden längs leden är markerade med orange färg så att du inte ska gå vilse. Det finns gott om vandringsleder, fritidsaktiviteter och kulturhistoriska platser att upptäcka.

 

 

 

Foto: Vallentuna kommun

Runriket

av världens fler än 7500 registrerade runstenar finns fler än 2000 i Sverige. Den största koncentrationen av bevarade runstenar i världen finns i Runriket, ett område i skogarna runt hotellet och Vallentunasjön.

Ge dig ut i det vackra landskapet och utforska historiska lämningar på egen hand. Ingången till Runriket är lätt att hitta, och runt sjön finns det åtta andra platser att upptäcka.

Varje år den sista lördagen i maj kommer vikingarna tillbaka igen. Då är det Runrikets dag, med mängder av aktiviteter för både stora och små.

 

 

Foto: Vallentuna kommun

Hökeriet

Hökeriet är en gård som tillverkar produkter av gårdens alla råvaror. Man serverar även mat från utvalda, ofta lokala, producenter. Hökeriet ligger i ett välbevarat kulturlandskap där det i tusentals år har bedrivits jordbruk och boskapsskötsel. Landsbygden i närheten av gården är mycket rik på fornlämningar, och det finns utmärkta vandringsleder och bra cykelvägar. På gården säljer man souvenirer och hantverk och har även en liten turistinformation.

 

 

 

 

Foto: Vallentuna kommun

Vallentuna kyrka

Vallentuna kyrka

Vallentuna kyrka uppfördes på 1190-talet. Kyrkan skadades svårt vid en brand 1856, men har sedan dess både restaurerats och byggts om. Det finns flera runristningar i kyrkan, utförda av stenhuggare som ristade in sina namn i runor när kyrkan byggdes.

 

 

 

 

Foto: Vallentuna kommun

Langhundraleden Vallentuna

Långhundraleden

Långhundraleden är namnet på den gamla vattenvägen från vikingatiden som flyter mellan Uppsala och Östersjön. Leden är perfekt för paddling, simning, vandring och cykling. Om du vill paddla finns det kanot att hyra, för en härlig upptäcktsfärd i din egen takt längs vikingarnas gamla vatten. I Flattsta finns ett litet picknickområde med sophantering, toalett och grill. Här finns det även ett vindskydd för sex personer och plats där du kan sätta upp tält.

 

 

Foto: Vallentuna kommun

Kvarnbadet

Kvarnbadet är ett utomhusbad i anslutning till Vallentunasjön. Här kan du spela beachvolleyboll eller bordtennis och hyra kanot.

Helens turridning på Sunnarby

Helens turridning på Sunnarby arrangerar ledarledd turridning i den vackra naturen. Det finns skräddarsydda turer för både erfarna ryttare och nybörjare. Njut av vår underbara natur genom skog och över öppna landskap från hästryggen – under långa och sköna sommardagar.

upplev vallentuna logo

Flera tips

I Vallentuna är det lätt att hitta till lugnet. Vi tipsar dig som gäst hos oss att gå in på Upplev Vallentunas hemsida.

Här hittar du allt som kan tänkas göra, se, uppleva när du är i Vallentuna.

Hos oss är naturen aldrig längre än ett stenkast bort och här finns gott om vandringsleder, fritidsaktiviteter och kulturhistoriska platser att upptäcka.