Hoppa till huvudinnehållet

Miljöhus

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Miljötänk i hotellrummen

Miljötänk i hotellrummen

Vi på First Hotel Kungsbron arbetar hela tiden med miljöfrågor för att göra vårt hotell så miljövänligt som det bara går. På rummen har vi t.ex inga engångsförpackningar, vi använder LED-lampor i så stor utsträckning det går och samtliga rum är utrustade med energisnåla LED-Tv:s. Utöver det så källsorterar självklart hotellet och vi prioriterar leverantörer som är miljöcertifierade. Nedan kan ni läsa om ytterligare förändringar vi genomfört med syfte att du ska kunna bo så miljömedvetet som möjligt.

Samtliga rum har handdukar från Ecoknit. Ecoknits handdukar sparar både på energi och vatten. De torkar 40% snabbare, sparar 15% av vattenkonsumptionen och är utöver detta mer hållbara än andra handdukar.

Förutom att vi använder dessa handdukar – så kan du som gäst hos oss välja om du vill ha nya handdukar varje dag eller om du vill återanvända din handduk.

Alla rum har utrustats med det snålspolande duschmunstycket Green Eco Shower. Detta är det mest vatten- och energisnåla alternativet på marknaden. Det halverar vattenförbrukningen och energiuppvärmningen av varmvattnet – utan att reducera vattentrycket i munstycket.

Istället för att använda engångsartiklar på hotellrummen har vi tvål och schampo från Ecoestic i dispenders. Ecoestic tillhandahåller naturliga och ekologiska produkter som är helt fria från parabener, edta och mineraloljor.

Eget tvätteri

First Hotel Kungsbron har ett eget tvätteri där vi tvättar allt sänglinne och alla handdukar. Förutom att det reducerar transportkostnader så har vi i tvätteriet investerat i vattenreningssystem som reducerar kemikalierna.