Hoppa till huvudinnehållet

Lokal sommar i Skövde

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Lokal sommar i Skövde

Skövde är en stad i Västra Götalands län i Sverige som ligger mellan de stora sjöarna Vättern och Vänern. Här finner du spännande sevärdigheter, massor av fartfylda aktiviteter, och inte minst vacker och varierande natur.

Om du besöker Skövde borde du kasta dig ut i vågorna i vattenparken Arena Skövde som flera gånger har vunnit priset ”Sveriges bästa äventyrsbad”. Med en vattentemperatur på upp till 34 grader och en lufttemperatur på 36 grader får du snabbt en känsla av att du befinner dig i de södra regionerna. Här hittar du allt från flera olika vattenrutschkanor på totalt 370 meter, vattenpool och utomhuspool. I drake poolen kan du njuta tillsammans med de minsta barnen i familjen.

Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark med 4 miljoner liter vatten och massor av spännande aktiviteter är också ett måste. Vattenrutschkanor som får det att kittla i magen, klätterväggar, vattenkanoner och laguner – här väntar många timmars bad, lek och kul! Du finner också en tivolidel med berg- och dalbanor, en Westernstad fylld med spel och priser och en dykshow. Missa inte heller roddbåtarna, vattenskidorna eller den populära gokarten. Parken har ett stort urval av restauranger, kiosker och kaféer, så här finns fantastiska möjligheter att tillgodose både stora och små.

Billingens fritidsområde är en perfekt plats för utomhusaktiviteter. Här finner du många och varierade vandringsleder som erbjuder fantastiska naturupplevelser, sjöar, utomhuspool, grillplatser, klättringsplatser och aktiviteter som bjuder på underbara dagar med hela familjen.

Ett annat tips är att utforska det unika landskapet i Valle-regionen, som formas av istiden. När glaciärerna sjönk för 10 000 år sedan lämnade stora floder av smältvatten, grus och sand, svagt sluttande klippor och sjöar. Området utforskas bäst med cykel, som kna hyras på flera platser.

Vallebygden är ett särpräglat område med ett ovanligt landskap som kallas ”kame”, som är ett naturfenomen som är svårt att finna någon annanstans i Sverige. Vallebygden sägs ha den högsta koncentrationen av körsbärsträd utanför Japan, och när de blommar är det en magisk plats att vara på.

Skövde kan också bjuda på två spännande vetenskapscentrum.

Balthazar Science Center kan hela familjen uppleva och utforska naturvetenskap och teknik, testa interaktiva stationer, exprimentera, bygga, skapa och använda sin kreativitet. Här finns något för alla åldrar.

Ett annat vetenskapscentrum är Dalénium Science Center i Stenstorp i Västergötland, med interaktiva experiment inom naturvetenskap, matematik och teknik. Vetenskapliga shower och andra aktiviteter organiseras också. Det finns ett kafé på plats, annars kan du ta med din egen picknickkorg. En trevlig plats som passar hela familjen.

Om du gillar golf eller minigolf finns det flera golfbanor i området. Skövde Golfklubb är en stor 18-hålsbana som kan rekommenderas. Minigolf är en rolig och trevlig aktivitet för hela familjen, även för dem som aldrig har spelat tidigare. Aventure Golf är öppet alla dagar under sommaren. 

Besök Skövde och Billingen och bo på First Hotel Billingehus, som ligger på toppen av Billingen med panoramautsikt över Skövde och västsvensk natur. Hotellet är den perfekta utgångspunkten för att utforska vad Skövde och Billingen har att erbjuda.