Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Säffle

Är du klar för att upptäcka Säffle? Kanske en kväll på SäffleOperan, en upptäcktsfärd till fornlämningarna från vikingatiden eller en tur längs vackra Byälven passar dig.

Se våra tips på saker att göra i Säffle nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Söderhamn Sverige

Gamla Vattentornet

Det 45 meter höga vattentornet har blivit något av en symbol för Säffle.

Tornet, som byggdes 1914 ritades av arkitekten Ivar Justus Tengbom, som också är upphovsman till andra kända byggnader så som Tändstickspalatset i Stockholm och Stockholms konserthus.

Säffles Gamla Vattentorn som ligger granne med hotellet, har säsongsöppet  och huserar idag en konstlokal.

Olof_Trätälja_mound

Olof Trätäljas gravhög

Vid Säffles Gamla Vattentorn i centrala Säffle ligger Olof Trätäljas gravhög.

Olof Trätälja var svensk kung av Ynglingaätten, och omtalas bland annat som son till Ingjald Illråde i Snorre Sturlassons Ynglingasaga i Heimskringla.

Gravhögen, som anses vara ovanligt stor, dateras till yngre järnåldern, och är bara en av flera fornlämningar att besöka i Säffle med omnejd.

rock_ancient_monument_Säffle

Fornlämningar i Säffle

Säffle med omnejd är rikt på fornlämningar av olika slag.

Är du klar för en dagstur, eller har du bara ett par timmar till rådighet? Här kommer ett par förlag som kanske passar; de intressanta Hällristningarna på Ulvudden, Kungshögen i Kungssäter längs Byälven, Högsäters Gravhög eller Värmlands Vikingacenter som har säsongsöppet under sommaren.

opera_säffle_sweden

SäffleOperan

Vid Byälvens strand, ca 10 minuters promenad från hotellet ligger SäffleOperan.

Passa på att få med dig en musikal eller upplev teater av högsta klass när du är i Säffle. Fullända kvällen med att kombinera med en trevlig middag i vår restaurang.