Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Oxelösund

Kanske skärgården lockar, Femöre Fortet eller en av de vackra stränderna som Stensvik eller Jogersö havsbad? Hotellets centrala läge gör First Hotel Oxelösund till en perfekt bas för att utforska Oxelösund med omnejd.

Se våra tips på saker att göra i Oxelösund med omnejd nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

sommar

Stränder i Oxelösund

Det finns många fina stränder och badplatser i Oxelösund som är enkla att nå från hotellet, antingen till fots eller med cykel. Tar du bilen har du givetvis fler möjligheter.

Besök familjevänliga Stenvik, den långa sandstranden på Jogersö havsbad som är det största havsbadet i Sörmanland, eller utforska den vackra ön Femöre.

Restauranger & shopping

Om du gillar shopping hittar du de bästa shoppingmöjligheterna i Nyköping 10 minuter med bil, eller 30 med buss från hotellet. Här har du både de stora märkeskedjorna och de mindre boutiquerna.

Nyköping erbjuder också ett bra och varierat utbud av restauranger och barer. Perfekt om du behöver fylla på med energi efter en full dag med shopping.

gaming

Ha kul på Boda Borg

Det bästa sättet att beskriva Boda Borg är nog att det är en plats med ”nervkittlande utmaningar som du och ditt lag skall klara er igenom”. Utmana dina mentala och fysiska förmågor, få adrenalinet att pumpa och ha kul med vänner, familj eller kollegor.

Boda Borg ligger bara 10 minuters promenad från hotellet.

hus

Njut den bästa utsikten i stan

På toppen av Gamla Oxelösund, vid sommarkaféet Oxelö Krog serveras du den bästa vyn över Oxelösund, hamnen och skärgården.

Utsikten över skärgården är fantastisk med segelbåtar som seglar förbi. Passa även på att äta en av de bästa räkmackorna i stan samtidigt som du njuter sjöbrisen.

Strosa runt i det vackra området med restaurerade hus i skärgårdsmiljö och sjökrog från 1600-talet.

Oxelösund skärgård

Skärgården i Oxelösund ligger bara ett stenkast från hotellet.

Skärgården har sin charm och är vacker året runt där varje årstid sätter sin egen särprägel på upplevelsen. Men, är du här under sommaren rekommenderar vi dig att ta dig ner till gästhamnen och hoppa på en av de dagliga båtturerna som går till öarna Furön, Beten och Äspskär. Perfekt för en dag med sol, vind och svalkande dopp.

artelleri

Femörefortet – ett museum över kalla kriget

Om du är intresserad i krigshistoria rekommenderar vi att du besöker Femörefortet. Detta topphemliga försvarsverk från kalla krigets dagar byggdes 1966 och var i drift till och med 1989. Här fanns plats för upp till 70 soldater som var redo att försvara Sverige mot en möjlig invasion.

Under sommaren har de dagliga guidade visningar på fortet. Resten av året är öppettiderna begränsade.