Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Örebro

Hotellets centrala läge gör det till en utmärkt bas för att utforska Örebro med omnejd. Passa på att besöka Örebro slott, friluftsmuseet Wadköping eller ta med barnen till äventyrsbadet Gustavsvik Lost City.

Se våra tips på saker att göra i Örebro nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Örebro slott

Örebro slott

Ett av Örebros största och populäraste besöksmål är Örebro slott. Man vet inte riktigt hur gammalt slottet egentligen är, men klart står i alla fall att det har varit stadens mittpunkt sedan medeltiden.

Passa på att gå en spökvandring, utforska de mörka och fuktiga fängelsehålorna eller beskåda de praktfulla salarna som uppfördes för Karl IX och Karl XIV Johan.

Lost City bad

Gustavsvik Lost City

Äventyrsbadet Lost City är något helt eget. Här är du mitt bland vilda forsar, häftiga vattenrutschbanor, vågmaskin och klättervägg.

Så ta med dig badkläderna när du besöker Örebro och ge dig in i äventyrsdjungeln Lost City som du hittar 5-10 minuter med bil från hotellet.

Svampen Örebro

Svampen – Örebros bästa utsikt

Vattentornet Svampen i Örebro är platsen att besöka för dig som vill se Örebro med omnejd från ovan.

Det 58 meter höga tornet rymmer 9 miljoner liter vatten och har ca 100 000 besökare per år. Här finns också en restaurang om hungern skulle falla på när du är i höjden.

Hittar du First Hotel Örebro där uppifrån?

Wadköping i Örebro

Wadköping

Det pittoreska friluftsområdet Wadköping ligger vackert beläget vid Stadsparken och Svartån, ca 20 minuters promenad från hotellet.

Här finns hitflyttade gårdar och hus från fyra olika sekel, från 1500-talet och framåt.

Wadköping håller öppet året runt och erbjuder aktiviteter och arrangemang för både stora och små.