Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och full av saker att göra. Ta dig upp i Turning Torso och beundra utsikten, ha kul i Folkets Park eller besök Ribersborgs Kallbadhus för ett uppiggande dopp i havet.

Självklart har du restauranger av alla de slag att välja mellan när du är i Malmö. Här finns allt från restauranger med Michelin-stjärnor till mysiga kvarterskrogar och fantastiska Falafel-hak. Bra shopping hittar du både i stan och på Emporia en bit utanför centrum, och Malmös alla parker inbjuder verkligen till sköna dagar med en bok eller picknick-korg.

Se våra rekommendationer nedan och hitta fler tips på saker att göra i Malmö här.

Folkets Park

Världens äldsta folkpark med snart 120 år på nacken is still going strong, och är ett populärt besöksmål för för hela familjen.

Här kan du spela äventyrsgolf, klappa kaninerna på Minibondgården, utforska terrariet eller ta en helkväll, och natt, på Malmös bästa klubbar och scener.

Läs mer om vad Malmö Folkets Park erbjuder här, eller besök parkens hemsida.

Både buss nr. 5 och 32 tar dig till Folkets Park om du bor på vårt hotell i Malmö.

Turning Torso

Kolla in arkitekt Santiago Calatravas Turning Torso när du är i Malmö.

Med sina 190 meter och 90 graders vridning är Turning Torso verkligen en spektakulär byggnad som inte går att missa när man är i Malmö.

Calatravas Turning Torso ligger i Västra Hamnen som också är väl värt ett besök.

Det är enkelt att ta kollektiv transport till Turning Torso. Från hotellet går du en kort promenad till Malmö Centralstation och hoppar på buss nr. 2.

emporia shopping center

Emporia shoppingcenter

Med ett genomsnitt på 25 000 besökare per dag är Emporia köpcenter strax utanför Malmö, ett av Nordens största shoppingcenter.

Här shoppar du mode, heminredning, hälso- och skönhetsprodukter, elektronik och mycket mer i över de 200 butikerna på de tre våningsplanen.

Det finns också flera restauranger och kaféer i köpcentret så att du kan ta en paus och fylla på energidepåerna när du behöver.

Se öppettider & karta till Emporia här.

pojke med skateboard

Saker att göra med barn i Malmö

När ni besöker oss och Malmö med de små kan vi varmt rekommendera ett besök till en sagovärld fyll med sagor och äventyr! Funnys Äventyr är ett kulturhus för barn där leken, sagorna och äventyret alltid finns nära till hand! Hälsa på hemma hos Fanny och alla hennes vänner, åk i deras magiska sagokarusell och titta på mysiga pjäser i teaterladan!

Ett annat bra tips är att ta med familjen till Leo´s Lekland i Malmö för en fartfylld och rolig dag med massor av skratt. På denna enorma inomhuslekplats finns rutchkanor, bollhav, klätterställningar, cyklar, trampoliner och massor av annat kul. Leo´s Lekland ligger på Stadiongatan 24 i Malmö så gott som granne med Cool Minds, och ca 30 minuter med buss från First Hotel Jörgen Kock.

Självklart är även Folkets Park ett träffsäkert utflyktsmål för både stora och små är du är i Malmö.

Hylliebadet

Hylliebadet

En god idé är att ta med badkläderna när du bor hos oss.

Granne med Emporia Shoppingcenter, ca 15 minuter med bil från hotellet ligger Hylliebadet. Perfekt för en vattenfylld familjedag med barnvänliga vattenrutschkanor, småbarnspool, hopptorn och hinderbana.

Vill du hellre träna eller motionssimma finns här både gym och 25- och 50-metersbana. Passa även på att sjunka ner i relaxstolarna, de uppvärmda poolerna eller basturna i relaxavdelningen – härligt och avkopplande för både kropp och topp.

S:t Petri kyrka

För dig som är intresserad i arkitektur och redan besökt Turning Torso bör absolut ta turen inom Malmös äldsta byggnad, S:t Petri kyrka.

Kyrkan grundlades redan i början på 1300-talet och är väl värd ett besök.

Ta en virtuell rundvisning här eller imponeras av denna ståtliga byggnad vid nästa besök i Malmö.

Kyrkan är öppen dagligen, har fri entré och ligger på Göran Olsgatan 4.

Tjej på museet

Moderna Museet i Malmö

Moderna Museet i Malmö är en del av det statliga Moderna Museet i Stockholm.

Här ser du intressant samtidskonst och utställningar med verk från 1900-talet.

Museet ligger på Ola Billgrens plats 2-4 och har fri entré.

Se öppettider här.

Parker i Malmö

Det finns flera fina parker i Malmö som är väl värda att besöka. Antingen på egen hand med en god bok, eller med en picknick-korg tillsammans med familj och vänner.

  • Pildammsparken - Malmös största park. Anlades inför den Baltiska utställningen 1914. Njut av parkens vackra blomsterarrangemang och det rika och varierande fågellivet.
  • Folkets Park - Sveriges första Folkets Park och modell för flera andra folkparker runt om i landet. Daterad till 1893.
  • Kungsparken - Öppnades 1872 av Kung Oscar II och därmed den äldsta publika parken i Malmö. Stort inslag av exotiska träd och influerad av kontinentens parker med romantisk karaktär.
  • Slottsparken - Har en av de mest populära promenadslingorna i Malmö, samt stora fria ytor. Som gjorda för frisbee och långa picknickar. I parken hittar du också Malmös Stadsbibliotek. 
  • Beijers park - Park med temalekplats, kafé och en scen som alla kan använda. Parken är ett populärt besöksmål under sommaren.

Läs mer om parker i Malmö här.