Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Tips på saker att göra i Karlstad

Är du klar för att upptäcka Karlstad? Med sitt läge vid Klarläven och granne med kongresscentret Karlstad CCC, är First Hotel River C bara ett stenkast från konstgalleriet Sandgrund Lars Lerin och Värmlands Museum.

Se våra tips på saker att göra i Karlstad nedan, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Lars Lerin paket

Sandgrund Lars Lerin

500 meter från hotellet, belägen i den ombyggda restaurangen Sandgrund, och granne med Värmlands Musuem ligger Sandgrund Lars Lerin. Detta är konstnären Lars Lerins permanenta konsthall.

Här kan du se hans permanenta utställning året om, och besöka gästutställningsrummet där specialinbjuda konstnärer har utställningar i olika former.

lekplats

Mariebergsskogen & Naturum

Tio minuters bilfärd från hotellet ligger Mariebergsskogen som är Karlstads stadspark. Här upplever du Naturrum Värmland, lekträdgården, friluftsmuseet och djurparken Lillskogen.

Fri entré, gratis parkering och öppet året runt. Perfekt för rekreation, lek och naturlig inspiration.

trädgårdssoffa

Alsters Herrgård

Den svenska poeten Gustaf Fröding (1860-1911) föddes på Alsters gård, 8 km utanför Karlstad.

Alsters Herrgård är en minnesgård i naturskön miljö med utsikt över Vänern. Passa på att ta en fika på kaféet, titta inom konstgalleriet och köp med dig något lokalt från herrgårdbutiken.

karlstad

Båtbuss - se Karlstad från vattnet

Under sommaren (juni – augusti) trafikerar de populära båtbussarna Värnen och Klarälven. Biljetten kostar som en bussbiljett och färdsättet är perfekt för att uppleva stan på ett annorlunda sätt.

Vill man utforska mer och är upplagd för en lite längre resa, så går det även båtturer till och från Kristinehamn, Grums och Borgvik.