Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra

Halmstads slott

Halmstads slott ligger vackert vid Nissans strand. Slottet, som är ett vackert exempel på Kristian IV:s renässansstil, uppfördes i början av 1600-talet på uppdrag av den danske kungen Kristian IV. Anledningen till att han lät uppföra slottet var att han ville ha en större och mer imponerande bostad för sina besök i Halmstad. Sedan 1945 används slottet som bostad för landshövdingen i Halland. Under sommaren används borggården ofta för utomhusteater och konserter, och på vintern arrangeras här julmarknad och matmarknader.

Sveriges golfhuvudstad

I Halmstad finns det 12 golfbanor, 153 hål och 14 olika golfklubbar – det är med rätta staden kallas för Sveriges golfhuvudstad. Varje år njuter tiotusentals golfare av härliga rundor i golfhuvudstaden Halmstad. Efter en härlig dag på golfbanan kan du avnjuta god mat på någon av stadens många fina restauranger. När dagen sedan går mot sitt slut väntar en skön säng på First Hotel Mårtenson. Efter en god natts sömn är du välkommen till frukostmatsalen och en läcker frukostbuffé.

Naturreservat

Det finns 55 naturreservat i omgivningarna runt Halmstad. Njut av frisk luft, hisnande vyer, fågelskådning och vackra promenader. Eller utforska Nissan längs dess stränder, kustområden med eoliska avlagringar samt tallskogar och björkskogar.

Prins Bertils stig

Prins Bertils stig är en 18 kilometer lång, kustnära stig som både är spännande och lättvandrad. Den startar på slottet inne i Halmstad och slutar vid Tylösand. Känn den mjuka sanden mellan tårna, andas in den sköna havsluften och lyssna på vågornas avkopplande brus. Och om vädret tillåter är det här den perfekta platsen för en kort simtur och korvgrillning.

Fiska

Njut av härligt fiske, från laxfiske i Nissan till flugfiske norr om Simlångsdalen!
Laxstegarna längs Nissan har gjort Halland till en av Sveriges största fiskeregioner. Redan i början av 1970-talet inleddes här ett aktivt bevarande av fiskbeståndet. I Vinnalts flugfiskevatten strax norr om Simlångsdalen kan du fiska med kast- eller flugspö.

Norre Port

Norre Port är en av Sveriges få bevarade stadsportar. Det är den enda återstående porten av Halmstads tidigare fyra portar. Norre Port har lutande mur som var tänkt att göra det extra svårt för fienden att anfalla staden. Porten ligger alldeles intill First Hotel Mårtenson vid Storgatan. Strax utanför stadsmuren ligger Norre katts park – en utmärkt plats för en picknick under soliga sommardagar.

Halmstad

Flera tips

Halmstad som är vackert beläget på Sveriges västkust, har härliga stränder, däribland populära Tylösand, en aktiv hamn, högskola och gott om fritidsaktiviteter.

Staden är aktiv året runt med kvällsöppna butiker titt som tätt, gott om restauranger, barer och natursköna områden rätt runt hörnet från hotellet.

Tips på fler saker att göra i Halmstad