Hoppa till huvudinnehållet

Saker att göra

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

Saker att göra i Visby och Gotland

Letar du efter saker att göra i Visby och på Gotland? Hotellet är en utmärkt utgångspunkt om du vill besöka Lummelundagrottan, ta med familjen till Kneippbyn Sommar- och vattenland eller ta dig upp till Fårö och Blå Lagunen.

Se våra tips på saker att göra i Visby och Gotland, eller prata med någon av oss i personalen om du behöver ännu mer inspiration eller idéer på vad du kan hitta på när du är här.

Cykelsemester på Gotland

Att cykla är både ett lätt och smidigt sätt att ta sig runt på Gotland. Vi samarbetar med Gotlands Cykeluthyrning.  

Racercyklar, MTBs eller cykel med barnkärra för den minsta. Här finns cyklar för alla!

Har du frågor eller funderingar, besök Gotlands Cykeluthyrning för att se mer av utbudet och boka din cykel redan i dag!

kneippbyn

Kneippbyn

Besöker du oss under sommarmånaderna med familjen rekommenderar vi en tur till Kneippbyn Sommar- och vattenland.

Här hittar du både Pippi Långstrumps Villa Villekulla, Trampolinland, åkattraktioner, vattenrutschbanor och annat kul för både stora och små.

Från hotellet tar det bara 5 minuter med bil till Kneippbyn.

First Hotel Kokoloko Visby golf

Spela golf på Visby GK

Passa på att ta med golfklubborna när du bor hos oss. 25 minuter från hotellet hittar du Visby Golfklubb.

Denna topprankade bana är en riktig pärla till golfbana. Vackert placerad vid kusten och med ”ambition att leverera en totalupplevelse utöver det vanliga” som de själva skriver på hemsidan.

Gå en runda och kom tillbaka till hotellet för att slappa vid poolen, hänga i baren på taket eller umgås med dina vänner i lobbyn.

Lummelundagrottan

Lummelundagrottan

20 minuter med bil norr om Visby ligger Lummelundagrottan. Guidade turer via vackra droppstensformationer och märkliga fossiler, tar dig 400 miljoner år tillbaka i tiden och du får lära dig hur grottan blev till och hur man upptäckte den i slutet på 1940-talet.

Turen tar ca 30 minuter och är du frusen rekommenderar vi att du tar med dig en varm tröja eller jacka, då temperaturen ligger på mellan 4-8 grader året om.

Lummelundagrottan är klassad som naturreservat och man får inte ta med sig vare sig hundar eller barnvagnar in.

Fårö, Gotland

Fårö

Har du gott om tid när du besöker oss bör du ta dig till Fårö på norra delen av Gotland. Fårö är kanske mest känt som Ingemar Bergmans älskade tillflyktsort.

Och det finns en grund till att den kända filmregissören fastnade för den lilla ön. Här upplever du vacker orörd natur tillsammans med stillheten, och doften av tång och salt hav längs sandstränderna när du blickar ut över den ändlösa horisonten.

Passa på att besöka Bergman Center när du ändå är på Fårö för att lära mer om Bergmans liv och filmer. Tänk på att kolla in Fårösundsledens färjetidtabell innan reser.

vatten

Blå lagunen

Det finns många fina smultronställen på Gotland, men om du är på norra delen av ön, exempelvis på väg till eller från Fårö, rekommenderar vi att du stannar till vid Blå lagunen.

Blå lagunen är ursprungligen ett gammalt kalkbrott som numer är vattenfyllt, och ett populärt utflyktsmål för solbadare.

Det är inga direkta kiosker i närheten så ta med matsäck om du tänker stanna länge.