Hoppa till huvudinnehållet

GOTLAND – en plats att älska

Boka boende

Flexibel på datum? Visa lågpriskalender
Vid bokning av fler än sex rum, ta kontakt med hotellet direkt. Speciella bokningsvillkor kan gälla.

GOTLAND – en plats att älska

I sommar öppnar vi ett nytt hotell på Gotland – First Hotel Kokoloko i Visby. Vi har pratat med hotellchefen Åsa Andorff.

First Hotel Visby, Gotland

Hur går det med byggarbetena?

I dagsläget är alla byggnader uppförda. Fönster och dörrar står näst i tur och badrummen är prefabricerade och färdiga att installeras.

Tror du att hotellet blir färdigt till sommaren?
Ja, det måste det vara. I slutet av 2018 öppnar vi för bokningar inför sommarsäsongen 2019. Tanken är att hotellet ska slå upp portarna direkt efter midsommar.

Vad tror du att First Hotel Kokoloko kan tillföra hotellnäringen på Gotland?
Det kommer att bli ett perfekt familjehotell, där de flesta rummen har fyra sängar och utsikt över poolen. Det kommer att finnas bastu, solstolar, en utomhusbar, lekplats och grillplatser. Och vi har flera spännande idéer för ytterligare utomhusaktiviteter. En av hotellets ägare, landskapsarkitekten Joakim Malmqvist, har gjort ett fantastiskt jobb.

Finns det något som du är särskilt nöjd med?

Det får nog bli hotellets övergripande design med kök i de flesta rummen. Jag är också mycket nöjd med alla våra utomhuslösningar.

Gotland är traditionellt en sommarö med få besökare under resten av året. Har du några tankar kring hur du ska kunna locka gäster under den långa lågsäsongen?
Vi ska satsa på lokalbefolkningen, till exempel tänker vi att barnfamiljer kan vilja ta en helg på hotell i Visby. Det finns redan en tradition med konferenser och bussresor under lågsäsongen. Vår konkurrensfördel är hotellets närhet till hamnen och våra fördelaktiga gruppriser.

Läs mera om Visby
Boka övernatting på First Hotel Kokoloko i Visby

Berätta lite om designen och de material ni har använt

Vi har använt mycket galvaniserad metall i kombination med trä och glas. Interiört har hotellets design ett pool-koncept. En av hotellets delägare är den välkända arkitekten Andreas Forsberg, som har bidragit med mycket vid utformning av hotellet. Jag är säker på att våra gäster kommer att trivas här.

Gästernas trivsel är mycket beroende av hotellets personal. Hur tänker du kring det?
Jag älskar bra service och är övertygad om att det är viktigare än något annat. Våra gäster ska vara mycket nöjda med vistelsen när de lämnar hotellet. Om personalen tycker om sitt jobb och trivs med att ta hand om hotellets gäster kommer detta att märkas på helhetsupplevelsen. First Hotel Kokoloko ska bli ett hotell som våra gäster minns med ett leende på läpparna och som de vill återvända till.

Kan du ge mig fem exempel på vad dina hotellgäster borde se när de är på Gotland?

  • När fyr på Närsholmen: En helt fantastisk plats som för tankarna till savannen.
  • Langhammars naturreservat på Fårö: En närmast trolsk miljö där man kan ta en picknick bland alla raukarna eller bara njuta av naturen.
  • Centrala Visby: Strosa runt, shoppa och upptäck staden.
  • Storsudret: Den sydligaste delen av Gotland där du kan cykla och besöka små konst- och hantverksbutiker och fantastiska stränder. Här kan du även njuta av härlig mat på lokala matställen.
  • First Hotel Kokoloko i Visby: Perfekt boende med underbar havsutsikt och närhet till både centrum och hamnen.